Arama

Rulo Baklava Tarifi

Güncelleme: 6 Mart 2013 Gösterim: 1.414 Cevap: 0
Gülgeceler - avatarı
Gülgeceler
Ziyaretçi
6 Mart 2013       Mesaj #1
Gülgeceler - avatarı
Ziyaretçi
Rulo Baklava Nasıl Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:

1 pk. hazır baklava yufkası
300 gr ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
100 gr tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
3,5 Su bardağı su
4 su bardağı Toz şeker
Çeyrek Limonun suyu

Rulo Baklava Yapılışı:

Öncelikle şerbeti kaynatalım. Su ile şekeri karıştırıp orta ateşde 20 dk kadar kaynatalım limon suyunu sıkıp altını kapatalım.
Cevizi rondodan çektirip içersine tarçını karıştıralım.
Baklavalık yufkanın 6-7 katını ayırıp tezgaha serelim. Uzun kısmına aşağıdaki fotoğrafdaki gibi ceviz içini serelim. Sonra rulo yaparak saralım.
Ruloları ikişerparmak genişliğinde keselim. Çok hafif yağladığımız fırın tepsimize dip dibe dizelim.

Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştıralım. Tepsideki baklavaların üzerine gezdirelim.
200 derece ayarlanmış fırına sürelim. Üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökelim.Tam terside olabilir. Baklavayı önceden pişirip kuru bekletirseniz. Şerbetini dökeceğiniz gün kaynatıp sıcak dökebilirsiniz.
Güzel Rulo baklavamız hazır. Üzerine hindistan cevizi yada fıstık sepeleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Kaynak


Benzer Konular

7 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
29 Ekim 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular