Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
06:35, 3 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 07 Aralık 2025 - 06:38
Arama
MaviKaranlık Forum
İncir Uyuşturması Tarifi
-
Tek Mesaj #1
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
17 Mart 2013
Mesaj
#1
Kayıtlı Üye
İncir uyuşturması
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İncir Uyuşturması
, incir, süt ve şekerden yapılır. İncirler, küçücük parçalar halinde doğranır, bir tepsi içerisinde üzerine toz şekeri karıştırılarak tahta kaşığın tersiyle iyice ezilir. Bu arada süt ocakta kaynamaktadır. Ezilen incirlerin üzerine bir miktar süt konulur ve tekrar karıştırılır. Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra kaynamakta olan süt iyice ezilmiş incirlerin bulunduğu tepsilere konulur ve karıştırılır, tepsiler kapatılır, üzerleri bir çarşaf veya battaniye ile örtülür. Ilık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. İki saat hazırdır.Ama bu incir kurutması değildir.
Malzemeler
1 Kilogram Manda Sütü
Kuru İncir
4 Yemek Kaşığı Şeker
Yapılışı
İncir yıkanıp, kuşbaşı şeklinde doğranır. Kaynar sütün içine katılan incir iyice ezilir. Şeker eklenir.Soğuduktan sonra ikram edilir.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 06:38
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...