Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
08:19, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Perşembe, 11 Aralık 2025 - 08:20
Arama
MaviKaranlık Forum
Şalgam (Brassica napobrassica)
-
Tek Mesaj #1
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2013
Mesaj
#1
Kayıtlı Üye
Şalgam
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alem:
Plantae (Bitkiler)
Bölüm:
Magnoliophyta(Kapalı tohumlular)
Sınıf:
Magnoliopsida(İki çenekliler)
Takım:
Brassicales
Familya:
Brassicaceae (Turpgiller)
Cins:
Brassica
Tür:
B. napobrassica
İkili adı:
Brassica napobrassica (L. Mill. )
Şalgam
(Brassica napobrassica syn. Brassica napus var. napobrassica).
Yaprakları da yenebilen geniş köklü bir bitki.
Besin değerleri
Şalgam kökleri sebze olarak yenilen Turpgillerden bir bitkidir.
Şalgam Mersin , Adana Yöresine ait bi içecektir. Şalgam, günümüzde hem insanlar hem de hayvanlar için üretilmektedir. İnsan yiyeceği olarak yetiştirilenleri yumuşak etli, hayvan yemi olanları ise sert etlidir.
Şalgam, bazı çorba ve soslara katılır, yemeklerde garnitür olarak kullanılır. Bazı yörelerimizde suyu sevilerek içilir.
100 g taze şalgamın içerdiği önemli besin değerleri şunlardır:
23 kalori;
0,8 g protein;
4,9 g karbonhidrat;
0 kolesterol;
0,2 g yağ;
0,9 g lif;
24 mg fosfor;
35 mg kalsiyum;
0,4 mg demir;
34 mg sodyum;
188 mg potasyum;
20 mg magnezyum;
eser miktarda A vitamini;
0,04 mg tiyamin (B1 vitamini);
0,05 mg riboflavin (B2 vitamini);
0,3 mg niyasin (B3 vitamini) ve
22 mg C vitamini.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
1
üye beğendi.
Cevapla
Kapat
Saat: 08:20
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...