Alıntı
darkroggue adlı kullanıcıdan alıntı Merhaba.
Laptopu baya bir süredir kullanıyorum, maşallah hiç sorunu yoktu. Fakat bir süredir fanının yeteri kadar ısıtmadığını farkettim (ama almayı erteledim yenisini); zira makine açılırken hırlar gibi ses geliyor, sol hoparlörün üzeri ısınmış oluyor kısa bir süre sonra (sağ normalken) vs. Bunu şuna bağlıyorum; fanı da o kadar zamandır kullanıyorum ama tozlanmış olup olmaması dikkat etmiyorum, ona keza laptopun da tozlanmış olup olmamasına pek dikkat etmiyorum. Genelde sürekli tozlu oluyor.
Bu gece, aldığımdan beri ilk defa, ki alalı birkaç yıl oldu ( ender kullanmıştım 7-8 ay öncesine kadar); açılmadı. "Windows Başlatılamadı" dedi, güvenli mod, en son iyi yapılandırma vb. ayarları seçmemi istedi, belli bir süre verdi ve CD takıp onarma yapabileceğimi önerdi. Ben de birkaç defa diğer modları denedim açamadım ama en son güvenli modda açıp yeniden başlat deyince açabildim. Bu problemi masaüstünde de yaşamıştım ki baya başım ağrımıştı. Bir daha böyle açamamaktan korkuyorum. CD ile onarım yapmayı tam bilmiyorum, bilsem bile CD'sinin nerede olup olmadığını vesaire bilmiyorum açık konuşmam gerekirse.
Şimdi sormak istediğim şey şunlar:
1-) Bunun böyle ısınması, donanımsal bir hata mı oluşturmuştur?
2-)Tozunu silerek, virüs taraması vs. yaparak, daha güçlü bir fan alarak düzeltilebilecek birşey midir? Yoksa donanımı yenilemem mi gerekir format attırmaya gerek yok zaten?
3-)CD ile onarım nasıl yapılır eğer yapmam gerekirse ve şayet yapsam da, ısınmadan dolayı donanımsal hata meydana geldiğini varsayarsak onu düzeltmiş olur mu temelli olarak?
Unuttuğum birşey olursa, ki sanmıyorum, ekleyeceğim. Şimdilik yardımlarınıza çok ihtiyacım var, teşekkürler.