Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
16:18, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Salı, 04 Haziran 2024 - 16:18
Arama
MaviKaranlık Forum
Tulumba Tatlısı Tarifi
-
Tek Mesaj #2
Bachata
Ziyaretçi
11 Haziran 2013
Mesaj
#2
Ziyaretçi
Tulumba Tatlısı Tarifi
MsXLabs.org
Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
5 kahve fincanı su
Yarım çay kaşığı tuz
5 kahve fincanı un
4 adet yumurta
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbet için:
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tulumba Tatlısı Yapılışı
Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Daha sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Hamur için tereyağı veya margarini bir tencereye alıp, eritin. Suyu ekleyip, kaynatın. Su kaynayınca unu azar azar ilave edin ve tahta bir kaşıkla karıştırarak, tencerenin ortasında toplanmaya başlayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca yumurtaları teker teker kırarak, yedirin. Tuzu ekleyip, yoğurun. Hazırlanan hamuru bir krema torbasına doldurun ve kızdırılmış bol sıvıyağa baş parmak kalınlığında sıkın. Orta ateşte tavayı sallayarak hamurları kızartın. Kızaran hamurları kevgirle çıkarın ve bir kenarda bekleyen soğuk şerbetin içine atın. Şerbeti çekince kevgirle alıp, servis tabağına çıkarın.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
1
üye beğendi.
Cevapla
Kapat
Saat: 16:18
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...