Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
09:22, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 06 Aralık 2025 - 09:22
Arama
MaviKaranlık Forum
Fıstıklı Burma Kadayıf Tarifi
-
Tek Mesaj #1
Bachata
Ziyaretçi
11 Haziran 2013
Mesaj
#1
Ziyaretçi
Fıstıklı Burma Kadayıf Tarifi
MsXLabs.org
Malzemesi
1 kg burma tel kadayıf
1 kg. öğütülmüş antepfıstığı
600 g. eritilmiş tereyağı
1 çorba k. pekmez
Süslemek için antepfıstığı
Şerbeti için
6 su bardağı su
3 kg. toz şeker
Yarım limonun suyu
Tarifi
Öncelikle şeker ve suyu karıştırıp tatlımızın şerbetini hazırlayalım.Şurup kıvamına gelince yarım limonun suyunu da sıkıp bir taşım daha kaynatıp şerbeti ocaktan alın.Kadayıf için 100 g. eritilmiş tereyağını ve 1 çorba k. pekmezi karıştırın.Tepsinin dibine sürüp çiğ burma kadayıfı da düz bir zeminde açıp ortasına boydan boya öğütülmüş fıstık içini dökün.Sonra bir ucundan tutarak burarak sarın.Tepsiye yerleştirip üzerine eritilmiş olan tereyağının kalanını gezdirin.Fazla yağı tepsinizi eğerek dökün ve böylece her tarafının yağlanmasını sağlayın.Kadayıfı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk. pişirdikten sonra aynı tepside ters-yüz ederek diğer kısmınıda 10 dk pişirin.Sıcak şerbeti üzerine döküp şerbeti çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
2
üye beğendi.
Cevapla
Kapat
Saat: 09:22
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...