Arama

Fıstıklı Burma Kadayıf Tarifi

Güncelleme: 11 Haziran 2013 Gösterim: 1.362 Cevap: 0
Bachata - avatarı
Bachata
Ziyaretçi
11 Haziran 2013       Mesaj #1
Bachata - avatarı
Ziyaretçi
Fıstıklı Burma Kadayıf Tarifi
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Fıstıklı Burma Kadayıf Tarifi


Malzemesi
  • 1 kg burma tel kadayıf
  • 1 kg. öğütülmüş antepfıstığı
  • 600 g. eritilmiş tereyağı
  • 1 çorba k. pekmez
  • Süslemek için antepfıstığı
Şerbeti için
  • 6 su bardağı su
  • 3 kg. toz şeker
  • Yarım limonun suyu
Tarifi
Öncelikle şeker ve suyu karıştırıp tatlımızın şerbetini hazırlayalım.Şurup kıvamına gelince yarım limonun suyunu da sıkıp bir taşım daha kaynatıp şerbeti ocaktan alın.Kadayıf için 100 g. eritilmiş tereyağını ve 1 çorba k. pekmezi karıştırın.Tepsinin dibine sürüp çiğ burma kadayıfı da düz bir zeminde açıp ortasına boydan boya öğütülmüş fıstık içini dökün.Sonra bir ucundan tutarak burarak sarın.Tepsiye yerleştirip üzerine eritilmiş olan tereyağının kalanını gezdirin.Fazla yağı tepsinizi eğerek dökün ve böylece her tarafının yağlanmasını sağlayın.Kadayıfı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk. pişirdikten sonra aynı tepside ters-yüz ederek diğer kısmınıda 10 dk pişirin.Sıcak şerbeti üzerine döküp şerbeti çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular