
Ziyaretçi
Fıstıklı Burma Kadayıf Tarifi
MsXLabs.org
Malzemesi
Öncelikle şeker ve suyu karıştırıp tatlımızın şerbetini hazırlayalım.Şurup kıvamına gelince yarım limonun suyunu da sıkıp bir taşım daha kaynatıp şerbeti ocaktan alın.Kadayıf için 100 g. eritilmiş tereyağını ve 1 çorba k. pekmezi karıştırın.Tepsinin dibine sürüp çiğ burma kadayıfı da düz bir zeminde açıp ortasına boydan boya öğütülmüş fıstık içini dökün.Sonra bir ucundan tutarak burarak sarın.Tepsiye yerleştirip üzerine eritilmiş olan tereyağının kalanını gezdirin.Fazla yağı tepsinizi eğerek dökün ve böylece her tarafının yağlanmasını sağlayın.Kadayıfı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk. pişirdikten sonra aynı tepside ters-yüz ederek diğer kısmınıda 10 dk pişirin.Sıcak şerbeti üzerine döküp şerbeti çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemesi
- 1 kg burma tel kadayıf
- 1 kg. öğütülmüş antepfıstığı
- 600 g. eritilmiş tereyağı
- 1 çorba k. pekmez
- Süslemek için antepfıstığı
- 6 su bardağı su
- 3 kg. toz şeker
- Yarım limonun suyu
Öncelikle şeker ve suyu karıştırıp tatlımızın şerbetini hazırlayalım.Şurup kıvamına gelince yarım limonun suyunu da sıkıp bir taşım daha kaynatıp şerbeti ocaktan alın.Kadayıf için 100 g. eritilmiş tereyağını ve 1 çorba k. pekmezi karıştırın.Tepsinin dibine sürüp çiğ burma kadayıfı da düz bir zeminde açıp ortasına boydan boya öğütülmüş fıstık içini dökün.Sonra bir ucundan tutarak burarak sarın.Tepsiye yerleştirip üzerine eritilmiş olan tereyağının kalanını gezdirin.Fazla yağı tepsinizi eğerek dökün ve böylece her tarafının yağlanmasını sağlayın.Kadayıfı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk. pişirdikten sonra aynı tepside ters-yüz ederek diğer kısmınıda 10 dk pişirin.Sıcak şerbeti üzerine döküp şerbeti çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.