Arama


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
10 Temmuz 2013       Mesaj #4
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
WAKEBOARD
MsXLabs.org


Ad:  Su Kayağı-6.jpg
Gösterim: 1124
Boyut:  64.4 KB
Artık dünyanın yeni trend sporu wakeboard olsa gerek
. Bir çoğunuz bu ismi duymuştur diye düşünüyorum. Nedir ne değildir bu konular hakkında pek bilginiz olmasa bile bir yerlerde illaki bahsedilmiştir. Türkiye’ de de bu sporu hobi olarak yapanların sayısı bir hayli fazlalaşmaya başladı. Bundan sonra geçen her sene bu sporu sevenler daha da artacağa benziyor. Bu yüzden bende bu konuda bildiklerimi sizlere aktarmak istedim.

Wakeboardun Tarihçesi


Wakeboard’ un tarihçesi, tabiki board’ un ilk bulunmasından sonra ortaya çıkan bir olgu. Board, 1985 yılında San Diego’ da Tony Finn adında bir spor sevdalısının buluşudur. Daha sonraları 80 ‘ li yılların sonuna doğru Herb O’Brien diye biri çıkmış ve madem board var ben de onun üzerinden giderek daha iyi bir tasarım yapmalıyım demiş. Bu gelişmeden sonra artık kimse bu sporun gelişimini ve yayılmasını durduramamıştır. Herb O’Brien tarafından ilk basınç kaynaklı yarı yüzerlikli olarak tasarımı geliştirilmiştir. Bundan sonra da wakeboard adıyla sudan kalkabilme özelliği kazanan bu aktivite yavaş yavaş tüm dünyaya yayılmaya başlamıştır. Şu anda da çok büyük bir endüstri haline gelmiştir.

Wakeboard Nedir ?


Wakeboard 2 şekilde yapılmaktadır ve 2 farklı tanımı vardır.

1 ) Yaklaşık 30 km hızla giden bir sürat teknesi tarafından çekilen board üstündeki sporcunun, durgun göl, gölet yada dalgalı olmayan bir deniz üzerinde yaptığı spordur.

2) 30 km hızla elektrikli telesiyej yardımıyla çekilen board üzerindeki sporcunun, yapay göl üzerinde yaptığı spordur. Bu seçenek, 1. seçeneğe göre daha maddi olarak uygun ve daha keyifli olduğu söylenmektedir.

Wakeboard Nasıl Yapılır?


Wakeboard’ u yaparken öncelikle dikkat edilmesi gereken konu alınan boardun kalitesidir.
‘’ Twin Tip ’’ ya da ‘’ Double Ended ‘’ stili bir board almaya çalışın. Bu boradları seçme nedeniniz ise hafif olmalarıdır. Bu boardlar, daha rahat hareket edebilmenizi sağlayacaklardır.

Eğer wakeboardu tekne ile yapıyorsanız, uygun tekne seçimi çok önemlidir. Teknenizin dalgası suda kayma kalitenizi belirliyor. Artık bu spor için özel tekneler yapılmakta ve bu teknelerde Türkiye’ de bulunmaktadır. Sapanca Gölü’ ndeki tekneler buna bir örnektir.
Boardu ve tekneyi ayarladıktan sonra şimdi sıra geldi duruşlara. Ayaklarınızın wakeboarda bağlanma stili çok önemlidir. Hangi ayağınızın önde olacağı çok önemli bir konu. Ayağınızın açısını belirlemekde aynı oranda öenmli. Bir çok açıya göre ayarlanmış olan boardlar bu konuda istediğiniz açıda olmanızı sağlayacaktır.

Ayağınızın önde olup olmamasına göre duruşlar 2 çeşittir. Bu duruşların isimleri; sol ayak öndeyse ‘’ regular ‘’, sağ ayak öndeyse de ‘’ goofy ‘’ dir. Hangi ayağınızın önde olacağını bilmiyorsanız. Bir arkadaşınız arkanıza geçsin ve sizi itsin. Hangi ayağını önce hareket edip bu itişe engel olmaya çalışyorsa o ayağınız önde olmalıdır. Bundan sonr artık kalkışa hazırsınuz demektir. Kalkıştan sonrasını deneyerek öğrenmek zorundasınız. Anlatılmaz yaşanır derler ya o şekilde bir durum.

Türkiye’de Wakeboard Nerelerde Yapılır?

1 ) Çeşme Fun Club
2 ) Çeşme Alaçatı APSC
3 ) Solar Beach Kilyos
4 ) Fethiye Hillside Beach Club
5 ) Sapanca Gölü
Bunlar sürat teknesi için olan yerler
1 ) Hip-Notics Antalya
2 ) Gölkay Park İzmit
3 ) Sukay Park Bursa
Bunlar da elektrikli telesiyej olan yerler.

BOARD VİDEO – RED BULL WAKEXPLORERS 2012
Red Bull WakeXplorers 2012′ den görüntüler sizlerle.



BOARD VİDEO – DEFY DANNY
Dünyanın en önde gelen wakebordçularından Defy Danny’ den inanılmaz görüntüler sizlerle.




BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 29 Haziran 2016 15:33
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.