Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013       Mesaj #5
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Yeni Nexus 7′nin Basın Görseli Ortaya Çıktı.

nexus 7 factory

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Google I/O etkinliğinde ilk tablet tecrübesi olan Nexus 7’yi kullanıcıların beğenisine sunan Google, özellikle Android tarafında 7-inç segmentinin önem kazanmasında etkili bir rol oynadı. Resmi kaynaklar açıklanmasa da 6-7 milyon civarında bir satış rakamından söz ediliyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Arama motoru devi söz konusu tabletini teknik özellikler noktasında geliştirerek ve biraz da kasa yapısında farklılığa giderek, sağladığı başarıda çıtayı biraz daha yukarılara taşımak istiyor. Yeni Nexus 7, 24 Temmuz’da Android takım lideri Sundar Pichai’nin gerçekleştireceği etkinlik kapsamında resmiyet kazanacak. Tablet kendisiyle beraber Android’in yeni sürümü 4.3’ü de getirecek.
Mobil dünyasının bir numaralı sızıntı kaynağı Evleaks, tabletin basın görsellerini ortaya çıkarırken, tablet ekranında yer alan saatin 4:30’u göstermesi Android 4.3 için en önemli ipucu. Zira Google, Nexus 4 tanıtımında da saati 4:20’ye ayarlamıştı. ( Geçtiğimiz yıl Nexus 7 tanıtıldığında da tabletteki saat 4:10 yani Android 4.1’i işaret etmişti).

gsmarena 0013
Sızdırılan basın görselinden anlaşıldığı üzere Google tabletin arka bölümünde farklılığa gitmiş. Hoparlörle bu noktada alt ve üst bölüme konumlandırılırken, arka kapağın daha pürüzsüz bir yapıda olduğu görülüyor. Yine arka bölümde yer alan Nexus yazısı de defa yatay konumdayken, 5MP çözünürlüklü arka kamera dikkat çeken bir diğer önemli detay.
Henüz kesinleşmemiş olmakla beraber tabletin teknik özelliklerine değinecek olursak; 7-inç boyutunda 1920 x 1200p çözünürlüklü IPS ekran, 1.5GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon işlemci, 2GB RAM, 16/32GB depolama seçenekleri, Android 4.3, 3G/Wi-Fi (LTE desteğini de olacağı konuşuluyor) ve kablosuz şarj desteği. Yeni Nexus 7’nin 16GB’lık versiyonu 230 dolardan, 32GB’lık seçenek ise 260 dolarlık bir fiyata sahip olacak.

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.