Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013       Mesaj #9
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
AnTuTu Testinde Görünen Galaxy Note 3′ün Teknik Özellikleri ve Taslak Çizimleri Ortaya Çıktı

Samsung Galaxy Note 3 690605317

2011 yılında tüketicilere sunduğu telefon/tablet çözümü modeliyle birçok kesimin beğenisini kazanan Samung 10 milyon satış rakamı elde ederek platformdaki iddialı marka olmayıı başarmıştı. Galaxy Note 2 ile başarısını bir adım daha ileri götürmeyi başaran mobil dünyasını bir numaralı ismi, önümüzdeki haftalarda ise seride 3. jenerasyonun resmi tanıtımını gerçekleştirecek.
Sponsorlu Bağlantılar

Başta mobil dünyasının popüler sızıntı kaynağı Evleaks tarafından olmak üzere telefona dair birçok sızıntı ve iddia gündeme gelirken, ortaya çıkan son çizimler ve AnTuTu test kriteri, Galaxy Note 3’te yer bulacak tasarım ve teknik detayları gün yüzüne çıkardı.
Öncelikle test raporunu ele alacak olursak; SM-N900 kod ismini alan telefonun test esnasında Android 4.2.2 ile çalıştığı gözleniyor. 1.9GHz fekans hızında çalışan bir işlemciyle birlikte 33.082 puan elde etmeyi başarıyor. Söz konusu işlemcinin Exynos 5 octa olduğu bildirilirke, telefonun uluslar arası vesiyonunda ise 2.3GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemcisine yer verilecek. Xperia Z Ultra söz konusu testten 34.758 puan, Galaxy S4 LTE-A modeli ise 31.491puan puan elde etmeyi başarmıştı.

galaxy note 3 antutu benchmark sm n900 1

Elde edilen çizimler belirtilen teknik özellikler tablousnda işlemci tarafından yer alan çözümler test raporunu doğrular nitelikte. Bunun yanı sıra modelde 5.7-inç boyutunda 1920 X 1200P çözünürlüklü Super AMOLED ekran yer alacak. Listede dikkat çeken ayrıntı ise telefonda Xenon flaşın da yer bulacak olmasıdır. 13MP çözünürlüklü ve optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip olması beklenen kameranın karanlık ve az ışıklı ortamlarda daha net çekimler sunan Xenon Flaş’a sahip olması sürpriz olmayacaktır.
Telefonun ön bölümünde Galaxy S4’te olduğu gibi birçok sensöre yer veren Samsung’un işin içine S-Pen destekli uygulamaları da dahil ettiğimiz zaman yine dopdolu bir yazılım desteğini sunacağını görüyoruz. Güç tuşuyla aynı hizada ve alt bölümde yer alan fiziksel tuş ise akıllara kameraya özel bir butonu hatırlatmadı değil.


galaxy note 3 sm n900 user manual sketch 1

Tasarıma değinecek olursak; Samsung son bir yıldır sürdürdüğü tasarım anlayışını Galaxy Note 3’te de devam ettirecek. Görsellerden anlaşılığı üzere telefon, Galaxy S4 ve Note 2 tasarımından esintiler sunarken, cihazda çıkarılabilir pil yapısı sunulacak.

galaxy note 3 sm n900 user manual sketch 2

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.