Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2013       Mesaj #10
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note 3′te Yer Alacak İşlemciler Şekillenmeye Başladı.


355454 samsung galaxy note 3 updates new concept points to 6 3 inch screen 8 1


Samsung’un eylül ayı başında gerçekleşecek IFA Berlin etkinliği öncesi düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde gün yüzüne çıkaracağı Galaxy Note 3 cephesinde lansman tarihi yaklaştıkça teknik özellikler noktasında kimi detaylarda açıklığa kavuşuyor.
Sponsorlu Bağlantılar

Kısa süre önce telefonun uluslar arası versiyonu SM-N900 kod ismiyle AnTuTu testinde ortaya çıkarken, telefonun 1.9GHz frekans hızında çalışan bir işlemciden güç aldığı anlaşılmıştı ve söz konusu işlemcinin yeni Exynos 5 octa olduğu iddia edildi. Güney Kore’de yayın yapan DDaily sitesi de Samsung’un Galaxy Note 3 modelinde daha hızlı ve daha güçlü bir yapı sunması beklenen Exynos 5 octa 5420 işlemcisinin kullanacağını doğruladı. Bunun yanı sıra site kaynakları, Samsung’un bu defa işlemci ile birlikte yer alacak grafik biriminin Mali-T600 serisine ait bir çözüm olacağını bildirdi.
Samsung daha önce Nexus 10 tabletinde yer verdiği Cortex-A15 mimarili Exynos 5250 işlemcisinde 4 çekirdekli Mali-T604 birimine yer vermişti. Son gelen gelen değerlendirmeler ise Samsung’un yeni nesil Exynos 5 octa işlemcisinde 8 çekirdekli Mali-T628 birimine yer vereceği şeklinde.
Telefonda yer alacak işlemci sadece Exynos 5 octa olmayacak. Samsung, Galaxy S4 modelinde olduğu gibi LTE destekli ülkelerde Snapdragon 800 çözümüne yer verecek. Krait 400 mimarisine sahip işlemci başta Galaxy S4 LTE-A modeli olmak üzere yılın ikinci yarısında tanıtılacak birçok üst sınıf telefona güç verecek.

note iii us

Ortaya çıkan son görselde ise Amerikalı taşıyıcı Verizon için hazırlanan ve SM-N900V kod ismini alan Galaxy Note 3, AnTuTu testinde görüntü. Test raporunda 28.786 puan aldığı görülen telefonda Android 4.2.2 ve 2.3GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemcisi yer alıyor.
Galaxy Note 3 için bahsi geçen diğer teknik özelliklere değinecek olursak; 5.7-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü Super AMOLED ekran, optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip 13MP çözünürlüklü arka kamera (Xenon flaş ve fiziksel deklanşör tuş da iddialar arasında), 2/3GB RAM, 16/32/64GB depolama seçenekleri ve microSD kart desteği.

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.