Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
12:14, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 29 Nisan 2024 - 12:14
Arama
MaviKaranlık Forum
Samosa Tarifi
-
Tek Mesaj #1
_VICTORY_
VIP
Silent storM
25 Temmuz 2013
Mesaj
#1
VIP
Silent storM
Samosa
MsXLabs.org
Malzemeler:
• ½ kg un
• ½ su bardağı su
• 1 yemek kaşığı kekik
• Tuz
İç Malzeme İçin:
• 3 patates
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 sivri biber
• 3 dal maydanoz
• 1 çay kaşığı taze kimyon
• 1 çay kaşığı taze kişniş
• ½ su bardağı bezelye
• 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
• Tuz
Kızartmak İçin:
• Ayçiçeği yağı
• Kekik
Yapılışı
:
1.
Patatesleri haşlayın.
2.
Haşlanmış patatesleri soyun ve çatalla püre haline getirin.
3.
Hamur için, un, tuz, su ve kekiği bir kabta iyive karıştırın.
4.
Büyük bir tavaya ayçiçeği yağını koyup ısıtın.
5.
Taze kimyon, kişniş, zerdeçal, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
6.
Bezelyeyi haşlayın ve önceden püre haline getirdiğiniz patateslerle birlikte baharatlı karışıma ekleyip iyice karıştırın.
7.
Biberleri doğrayın ve maydanozları ince kıyıp patatesli karışıma ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
8.
Hamuru merdabe yardımıyla 5 cm eninde uzun şeritler dalinde kesin.
9.
Şeritlerin uç taraflarına birer yemek kaşığı harçtan paylaştırıp, üçgen şeklinde kapatın.
10.
Tavaya ayçiçeği yağını koyun ve kızdırın.
11.
Kızgın ayçiçeği yağında hazırladığınız üçgen börekleri kızartın.
12.
Üzerine kekik serpiştirdikten sonra servis edin.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...
Cevapla
Kapat
Saat: 12:14
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...