Arama

Samosa Tarifi

Güncelleme: 25 Temmuz 2013 Gösterim: 1.234 Cevap: 0
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
25 Temmuz 2013       Mesaj #1
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
Samosa
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

gn8w

Malzemeler:
• ½ kg un
• ½ su bardağı su
• 1 yemek kaşığı kekik
• Tuz

İç Malzeme İçin:

• 3 patates
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 sivri biber
• 3 dal maydanoz
• 1 çay kaşığı taze kimyon
• 1 çay kaşığı taze kişniş
• ½ su bardağı bezelye
• 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
• Tuz

Kızartmak İçin:

• Ayçiçeği yağı
• Kekik

Yapılışı
:
1. Patatesleri haşlayın.
2. Haşlanmış patatesleri soyun ve çatalla püre haline getirin.
3. Hamur için, un, tuz, su ve kekiği bir kabta iyive karıştırın.
4. Büyük bir tavaya ayçiçeği yağını koyup ısıtın.
5. Taze kimyon, kişniş, zerdeçal, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
6. Bezelyeyi haşlayın ve önceden püre haline getirdiğiniz patateslerle birlikte baharatlı karışıma ekleyip iyice karıştırın.
7. Biberleri doğrayın ve maydanozları ince kıyıp patatesli karışıma ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
8. Hamuru merdabe yardımıyla 5 cm eninde uzun şeritler dalinde kesin.
9. Şeritlerin uç taraflarına birer yemek kaşığı harçtan paylaştırıp, üçgen şeklinde kapatın.
10. Tavaya ayçiçeği yağını koyun ve kızdırın.
11. Kızgın ayçiçeği yağında hazırladığınız üçgen börekleri kızartın.
12. Üzerine kekik serpiştirdikten sonra servis edin.

Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...

Benzer Konular

9 Haziran 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
7 Haziran 2010 / Breath Taslak Konular
10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
9 Eylül 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
1 Ekim 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular