Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013       Mesaj #12
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
GPU Performansında Snapdragon 800, Tegra 4′ten Daha İyi Bir Performans Sergiliyor
MsXLabs.org

snapdragonvstegra

Kayda değer bir kullanıcı kitlesi mobil cihaz satın alırken, cihazın sahip olduğu donanıma göz önünde bulundurur. Özellikle oyun performansında etkin rol oynayan GPU’nun halihazırda en iyi grafiklere sahip oyunları, Full HD çözünürlükte dahi takılmadan oynatması şu an en çok arana performans.
Sponsorlu Bağlantılar
Yılın ilk yarısında üst sınıf telefonlarda yaygın şekilde kullanılan Adreno 320, her ne kadar güçlü bir performans ortaya koyuyor olsa da, Full HD çözünürlükler için yeterli seviyede bir performans ortaya koyamadı. Benzer performansı Galaxy S4 I9500 modelinde yer alan PowerVR SGX 544MP3’te sergileyemedi.
Yılın ikinci yarısına gelindiğinde ise üst sınıf cihazlarda yine Qualcomm cephesinden Snapdragon 800 işlemcisini ve beraberinde gelen Adreno 330 grafik birimini yaygın olarak görüyoruz. GPU birimi, ilerleyen süreçte yine birçok cihazda yer almaya devam edecek (Honami, LG G2, Galaxy Note 3, Oppo Find 7, One Max).
NVIDIA cephesinde Tegra 4, işlemcinin sahip olduğu yüksek fiyat sebebiyle üreticilerin uzak durduğu bir GPU olurken, birim henüz üst sınıf bir telefonda yer almış değil. Ayrıca grafik biriminin Android 4.3′ün yenilikleri arasında yer alan OpenGL ES 3.0 desteği sunmadığını da belirtelim.
Qualcomm cephesinde Snapdragon 800 ve Adreno 330 yaygın şekilde kullanılmasındaki en önemli etkenlerin başında ise kuşkusuz GPU’nun sergilemiş olduğu başarılı performans geliyor. GPU performansını ortaya koyan GFXBench testinden elde edilen puanlar da Adreno 330’nun halihazırda en iyi GPU olduğunu ortaya koyuyor.
Galaxy S4 LTE-A modelinde yer alan Adreno 330, saniyede 26.3 resim atlarken, Nvidia Shield ise saniyede 20.6 resim atlayarak rakibinin gerisinde kaldı. Bu sonuç Snapdragon 800 ve Adreno 330’un zaferini net şekilde ortaya koyuyor, ancak birimin yenilenen Exynos 5 octa’da yer alan 6 çekirdekli Mali-T628 karşısında nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu.

Kaynak: Andronova.net