Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013       Mesaj #13
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
CyanogenMod, Focal Adında Yeni Bir Kamera Uygulaması Duyurdu, Çok Yakında ROM’larda Yer Alacak!
MsXLabs.org


cyanogenmod focal camera app 645x363

Android 4.3 ile beraber kamera uygulamasında da kimi yenilikler dikkat çekse de, söz konusu gelişmeler daha çok arayüz noktasında karşımıza çıktı. Google, daha önce bir çember etrafında konumlandırılan kısa yolları, daha basit bir kullanım sunsun diye yatay bir şerit üzerinde kullanıcılara sunuyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Ufaklı çaplı bu güncellemeye rağmen stok Android kamera uygulaması eleştirilerin odağında yer almaya devam ediyor. Kimilerine göre hala kullanışsız olan arayüz deneyimi, özelleştirilebilir noktasında seçeneklerin kısıtlı olması ve kameranın mat görüntüsü, Google’ın hala bu noktada diğer üreticilerden geri kaldığını gösteriyor.
Görünüşe bakılırsa bu durumdan rahatsız olan sadece kullanıcılar değil. Motorola da Droid serisine dahil ettiği yeni ürünlerin yanı sıra birkaç içerisinde resmiyete dökeceği Moto X modelinde stok Android’de yer alan kamera uygulamasından farklı olarak daha gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sunan yeni bir kamera uygulamasına yer verdi.
Benzer bir atılım şimdi CyanogenMod ekibi cephesinden geliyor. Geliştirici ekip geçtiğimiz günlerde gizemli bir video yayınlamış ve videoda bir sürpriz hazırlığı içerisinde olduklarını aktarmıştı. İşte videoda yer alan yeniliğin gizemi çözüldü ve ekip, hazırladıkları yazılımlar için stok Android’e nazaran çok daha gelişmiş kamera uygulaması hazırlıyor.

focal 8

Focal adı verilen kamera uygulaması kısa süre içerisinde ROM’lar yer alacak. Projeyle ilgili bir video da yayınlanırken, Focal adlı kamera uygulamasının oldukça gelişmiş seçenekler sunduğunu görüyoruz.
Kamera uygulaması başlatıldığında, deklanşör butonu dışa doğru sürüklendiğinde beş ana mod karşımıza çıkıyor. Normal çekimler için Foto, henüz gizemini koruyan panorama çekim, video çekim modu, ön kamera ve Android 4.2 ile hayatımıza giren PhotoSphere ile aynı özellikte 360 derece çekimler sunan PicSphere modu.
Kamera arayüzünde alt bölümden yukarı doğru kaydırma hareketinde ise burada çekim esnasında birçok özelleştirmeye olanak sağlayan alt menüleri görüyoruz. Bunlar; Flaş modu, Beyaz dengesi, Sahne modu, HDR, Renk efektleri (filtreler), Pozlama değeri, Renk düzenlemeleri, ISO hassasiyeti, Seri çekim modu, Zaman modu ve Ayarlar.