Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013       Mesaj #15
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Moto X’in Kamera Uygulaması İndirilebilir Durumda, Hemen Yükleyin!
MsXLabs.org

moto x render 630x3541

Moto X lansmanına artık sayılı günler kaldı. Telefonun final tasarımının yanı sıra teknik özellikler noktasında tüm detayları da kesinlik kazandı. Android 4.2.2 ile çalışacak telefonda kamera uygulamasının, stok Android’teki uygulamadan farklılık göstereceği geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ekran görüntülerinden anlaşılmıştı.
Sponsorlu Bağlantılar

Birkaç gün önce Motorola cephesinde Droid ailesine üç yeni telefon dahil edilirken, söz konusu kamera uygulamasının Droid markalı yeni modellerde de yer aldığı görülmüştü. Yeni kamera uygulaması, kullanım ve sunduğu daha fazla özelleştirilebilir kontrol sayesinde kullanıcı deneyimini daha iyi yansıtıyor.
Kamera ekranında sağa doğru parmak kaydrıma hareketi ile kamera kısa yollarına, sola kaydırmada ise galeriye erişim sağlanıyor. Aşağıdan yukarıya doğru yapılan kaydırma hareketinde ise zoom özelliğinin devreye girdiği görülüyor ve arka arkaya yapılan iki bilek bükme hareketi ile kamera uygulaması otomatik olarak başlatılıyor. Ekrana dokunuşla çekimler sağlanırken, uzun süreli dokunuşta ise seri çekim gerçekleşiyor.
Androidpolice sitesi Moto X lansmanı öncesi kamera uygulamasının APK dosyasını yüklenebilir hale getirdi. Yalnız kamera uygulamasında çalışmayan özellikler de yok değil. Çift bilek bükme hareketi ile kamera uygulamasının otomatik açılması, kilitlenen panorama modu, HDR modu ve ağır çekim modu çalışmayan başlıklar.
Çalışan özellikler ise şu şekilde: kamera, tek çekim, seri çekim, video kayıt, ön kamera modu, kaydırma hareketleri, flaş mod, deklanşör sesi ve coğrafi etikete geçiş.
Not: Kamera uygulaması paket ismi com.motorola.camera olarak geçiyor ve Motorola cihaz kullanmıyorsanız APK dosyası ayrı bir kamera uygulaması olarak yüklenir. Bu durumda muhtemelen eşleşmeyen imzalar yüklenmeyecektir. Eğer telefonunuz root’lu ise Titanium Backup ile mevcut kamera uygulamanızı yedekleyebilirsiniz.






Kaynak: Andronova.net