Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013       Mesaj #16
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Yeni ve Eski Nexus 7 Tabletlerin Performans Karşılaştırması.
MsXLabs.org
nexus 7 karsilastirma 240713

Android platformundaki ilk tablet tecrübesine Nexus 7 ile başlayan Google, süreç içerisinde Samsung ile gerçekleştirdiği ortaklık neticesinde Nexus 10 modelini de tüketicilere sunsa da, Nexus 7’nin sağladığı başarıyı yakalayamadı.
Sponsorlu Bağlantılar

Arama motoru devi Nexus 7’de Asus ile başlattığı ortaklığı serinin ikinci tabletinde de devam ettirdi. Üstelik Google neredeyse her noktada teknik özellikleri geliştirme yoluna gitti. RAM seviyesini 2GB’a çıkaran Google, işlemci tarafında ise Tegra 3’ten daha üstün bir performans ortaya koyan dört çekirdekli Snapdragon S4 Pro işlemcisini tercih etti. Google’ın iddiasına göre CPU performansı 1.8 kat artırıldı.
Yine benzer bir performans artışı GPU tarafında da sağlandı. Snapdragon S4 Pro’ya geçiş yapan Google, haliyle Adreno 320 grafik birimini kullandı ve Google bu noktada da ciddi performans artışları olduğunu aktarıyor. Üstelik performans artışı artırılan ekran çözünürlüğüne rağmen sağlanıyor.
Yeni ve eski Nexus 7 karşılaştırmasına bakıldığında ise Google’ın sağlanan performans artışında haklı olduğu net bir şekilde ortada. İşlemci ve bellek performansını detaylı şekilde ortaya koyan GeekBench 2 kriterinde Nexus 7 2’nin iki kat daha yüksek bir performans ortaya koyduğunu görüyoruz.
Bunun yanı sıra eski Nexus 7’de hız açısında dahili depolamada bazı sorunlar vardı, ancak yeni nesil Nexus 7’de ise bu sorunun ortadan kalktığı görülüyor. Sıralı okuma, sıralı yazma, rastgele okuma ve SQlite performanslarında ciddi manada artışlar söz konusu.


gsmarena 0032

Ka

k: Andronova.net
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 01:52