Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013       Mesaj #17
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Android 4.3 ile Gelen İzin Yöneticisi Nedir ve Nasıl Çalışıyor?
MsXLabs.org
ku xlarge

Android 4.3’ün beraberinde getirdiği yenilikler doğrudan kullanıcı deneyimini ön planda tutmasa da, işin arka planında önemli geliştirmeler ve yeniliklerin yer aldığını görüyoruz. Bunlardan bir tanesi de yeni sürümle birlikte artık uygulamalar üzerindeki yetkileri kontrol edebiliyor olmamız geliyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Yenilik sayesinde uygulamanın en son ne zaman kullanıldığını öğrenebiliyoruz ve söz konusu uygulamayla ilgili izin yöneticisinde dilersek uygulamanın kimi erişimlerini kısıtlayabiliyoruz. Bir örnek vermek gerekirse; kullanıcı dilerse Facebook uygulamasında sürekli açık olan “konum bulma” seçeneğini kapatabilir.
İzin yöneticisine erişim sağlamak için öncelikle Play Store’dan “Permission Manager” uygulamasını cihazınıza yükleminiz gerekiyor. Türkçe dil desteği sunan uygulama “Uygulama çalışma ayarları” başlığı altında açılıyor ve aşağı kısımda “konum, kişisel, mesajlaşma ve cihaz” olmak üzere dört alt başlık sunuyor.
Alt başlıklarda herhangi bir uygulamayı seçerek açık ya da kapalı olan izinleri görebilirsiniz. Yine burada uygulamanın çalışma ayarlarını dilerseniz kısıtlayabiliyorsunuz. Örnek vermek gerekirse (alt videoda yer alıyor); Galeri uygulamasını seçtiğinizde burada galeride yer alan kamera uygulamasını kullanıma kapatabilirsiniz.
Ya da Google+ uygulamasında hem konum hem de kameraya erişimi kapatabilirsiniz. Bunun yanında mesajlar uygulamasında “telefon et” erişimini kapatarak mesajlardaki arama iznine kısıtlama getirebilirsiniz. Daha fazla detay için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.

Kaynak: Andronova.net