Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013       Mesaj #18
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
IDC: Samsung Hala En Büyük Telefon Üreticisi, LG ve Lenovo ise Yükseliş İçerisinde
MsXLabs.org




Akıllı telefon pazarı yükselişini çarpıcı bir şekilde sürdürürlen, endüstrinin önde gelen pazar araştırma şirketi IDC, 2013 yılı ikinci çeyrek satış raporunu kamuoyu ile paylaştı. Satışı gerçekleşen akıllı telefon sayısı bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında %52.3’lük bir büyüme gözlenirken, ilginçtir ki Samsung ve Apple’ın pazar paylarında düşüş gözlendi.
Sponsorlu Bağlantılar
Samsung akıllı telefon platformunda lider üretici olmayı sürdürürken, şirket 72.4 milyon telefon satışı gerçekleştirerek en yakın rakibi Apple’dan iki kat daha fazla satış sağladı. Ancak şirketin pazar payı %32.2’den %30.4 seviyesinde düştü.
Apple ise 31.2 milyon telefon satışı gerçekleştirirken, pazar payını %16.6’dan %13.1 seviyesine düşürdü ki, söz konusu rakam Apple cephesinde son üç yıldaki en düşük oranı temsil ediyor
.


3 ve 4. sıradaki LG ve Lenovo’nun sağladığı yükseliş aslında Samsung ve Apple’ın Pazar paylarındaki bir miktar erimeyi daha iyi ortaya koymaktadır. LG 12.1 milyon satış ile şirket rekoru kırarken, %108.6’lık bir büyüme sağladı. Daha fazla bir büyüme ise Lenovo cephesinde kaydedildi. Çinli üretici PC satışlarında geçtiğimiz çeyrekte liderliği ele geçirirken, akıllı telefon pazarında da 11.3 milyonluk satışa ulaşarak %130.6’lık bir büyüme sağladı. şirket bu sayede sektörün birçok öncü markasını da geride bıraktı.
Bir diğer Çinli üretici ZTE ise bir önceki çeyrekten daha iyi bir performans ortaya koyarak 10.1 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi.
2013 yılı ikinci çeyrek raporunda genel anlamda telefon satışlarına göz attığımızda ise Samsung burada da 113.4 milyon telefon satışı ile liderliğini sürdürdüğünü görüyoruz. Windows Phone ailesine geçtikten sonra akıllı telefon platformuna daha fazla ağırlık veren Nokia, genel satışlarda ise düşüş yaşamaya devam ediyor. Şirketin bir önceki yıl 83.7 milyon alan satışları 61.1 milyon seviyesine geriledi. Apple, LG ve ZTE ise bu ikiliyi izleyen üreticiler oldu.




Kaynak: Andronova.net