Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013       Mesaj #19
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note III Cephesinden Bir Sızıntı Daha Gelirken, Telefonda Yer Alacak Ekran Paneli için Hala Karar Verilmiş Değil
MsXLabs.org

Samsung Galaxy Note 3 new

Galaxy Note ilk lanse edildiğinde ekran boyutu itibariyle birçok kesimin eleştirilerine maruz kalmış ve bu denli büyük bir ekranın pek de kullanıma uygun oladığı getirilmişti. Oysa telefon dünya genelinde 10 milyon satış rakamını geçerek önemli bir başarı sağlarken, Samsung’un serinin ikinci telefonuyla söz konusu başarıda çıtayı biraz daha yükseltti.
Sponsorlu Bağlantılar
Büyük ekran tutkunlarının merakla beklediği Galaxy Note III içinse artık sayılı haftalar kaldı. Eylül ayının ilk haftasında IFA Berlin öncesi düzenlenecek Unpacked etkinliğinde basın karşısına çıkan telefon, teknik özellikler noktasında 2013 yılında Güney Koreli üreticinin tepe modelini temsil edecek.
HTC cephesinde One Max adlı bir modelin hazırlanması, Sony’nin Xperia Z Ultra modelini lanse etmesi ve Nokia tarafında 6-inç boyutunda ve Snapdragon 800 işlemcisiyle donatıldığı iddia edilen bir modelin hazırlıkları süredursun, Galaxy Note III’ün karşısında bu defa oldukça dişli rakipler yer alacak.
Telefon cephesinde ortaya çıkan son görselde Samsung’un Galaxy S III ile sürdürdüğü tasarım anlayışını yeni nesil amiral gemisi modelinde de devam ettireceğini gösteriyor. Telefonda yer alacak ekran için bir dönem 5.99-inçlik bir boyut zikredilirken, lansman tarihine doğru teknoloji dünyasının önde gelen birçok kaynağı artık 5.7-inçlik bir ekran boyutunda hemfikir durumda.
Galaxy Note III lansmanına 2 aydan daha kısa bir süre kaldı ve Güney Kore’den gelen haberlere göre telefonda yer alacak ekran paneli noktasında henüz kesin bir karar verilmiş değil. Asya Ekonomi’de yer alan haberde Samsung’un Galaxy Note III’te esnek OLED teknolojisine yer verme konusunda istekli olduğu ve bu sebeple ağustos sonuna kadar üretim kapasitesindeki gelişmelerin takip edileceğini bildirdi.

Note

Esnek ekran üretimi noktasında LG ile sıkı bir rekabet içerisinde olan ve üretim hacmi açısında rakibinin ilerisinde olan Samsung, esnek OLED ekrana sahip bir cihaz duyurusu yaparak bu anlamda sektörde bir ilki gerçekleştirmek noktasında oldukça hevesli.
Mayıs başında yayınlanan bir raporda Samsung’un aylık esnek OLED üretim kapasitesinin 24 bin seviyesinde olduğu bildirilmişti. Aradan geçen birkaç aylık süreçte ne denli bir gelişme sağlandı bilinmez, ancak söz konusu rakam açıkçası milyonlar satacak bir telefon için oldukça yetersiz.
3GB RAM, Snpdragon 800 (LTE-A modelinde), uluslararası versiyonda ise yenilenen Exynos 5 octa ve Android 4.3 telefonda yer bulması muhtemel diğer teknik özellikler. Lansman tarihi yaklaştıkça telefona dair kimi detayların net bir şekilde açıklığa kavuşmasını bekliyoruz. Gelişmeler yaşandıkça aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: Andronova.net