Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013       Mesaj #22
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Play Store’da Uygulama Sayısı 1 Milyona, İndirme Sayısı ise 50 Milyara Ulaştı!
MsXLabs.org
Google Nexus 7 2013 Google Play Downloads Sales Apps

Google’ın Android 4.3 ve Yeni Nexus 7 lansmanları esnasında uygulama mağazasına dair detaylar da aktarıldı. Android ve Chrome OS takım lideri Sundar Pichai önderliğinde gerçekleştirilen mini etkinlikte Play Store’un uygulama sayısında 1 milyon rakamına eriştiği bildirildi. Söz konusu rakam ile Play Store sektörün en fazla uygulamaya sahip mağazası olduğunu gösterir.
Sponsorlu Bağlantılar
Mayıs ayında düzenlenen Google I/O etkinliğinde Play Store’dan indirilen uygulama sayısı 48 milyar olarak belirlenmişti. Aradan iki aylık bir süre geçti ve uygulama mağazası sunulan son istatistikle 50 milyar indirme barajını geride bıraktı. Etkinlik kapsamında geliştiricilere ödenen paranın 2.5 kat artığı ifade edilirken, bu rakamın hangi tarihleri kapsadığı ise açıklanmadı.
Bir diğer önemli istatistik ise tablet cephesinden aktarıldı. Geçtiğiz yıl tanıtılan Nexus 7 ile Android tablet platformuna deyim yerindeyse çağ atlatan Google, böylece birçok üreticinin bütçe dostu fiyatlar sunan 7-inç segmentine yönelmesinde etkin rol oynamıştı. Android tabletler arasında %10’luk bir dilimi oluşturan Nexus 7’nin yenilenmiş versiyonu ile satış rakamlarını bir miktar daha yukarı çekmek isteyen Google, şu ana dek Android tarafında 70 milyon tabletin aktif hale getirildiğini duyurdu.
Özellikle son yıllarda sağlanan gelişmeler, üreticilerin daha makul fiyat ve boyutlar sunan Android tabletlere yönelmesi iPad’lerle aradaki makası bir hayli daraltırken, birçok analist 2014’ün ilk çeyreğinden itibaren Android’in tablet platformunda da liderliği ele geçireceği noktasında hemfikir.

Kaynak: Andronova.net