Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2013       Mesaj #23
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Samsung, Sony ve HTC Cephesinden Android 4.3 Güncellemesine Dair İlk Açıklamalar Geldi.
MsXLabs.org

samsung galaxy s 4 htc one sony xperia z2

Google, Android 4.3’ü Yeni Nexus 7 ile resmiyete kavuştururken, işletim sisteminin en güncel versiyonun dağıtımı bugün itibariyle Nexus cihazlar için başladı. Galaxy S4 ve HTC One’ın Google sürümleri içinse yakın zamanda beklenen güncellemelerin Google ya da üretici konumda şirket tarafından sağlanacağı noktasında hala bir belirsizlik var.
Sponsorlu Bağlantılar
Android 4.3’ün tanıtılması sonrası gözler Android üreticilerine çevrilirken, bu anlamda Samsung ve HTC cephesinden açıklamalar geldi. HTC cephesinden güncellemenin ilk olarak One modelini sunulması beklenirken, net bir tarih verilmedi. “Yakında” ibaresi kullanılırken, şirketin üst düzey yöneticilerinden Jeff Gordon “Güncellemenin oluşturacağımız planlamaya uygunluğu noktasında Android 4.3’ü gözden geçiriyoruz” şeklinde bir değerlendirme yaptı.
Samsung cephesinde ise güncellemeye dair gelen son iddialar karmaşık bir yapı oluşturuyor. Galaxy S3 için Android 4.2 güncellemesi iki defa sızdırılmış ve kimi kullanıcılar söz konusu yazılımları telefonlarında test etmeye başlamıştı. Ortaya çıkan yeni iddialar ve bu iddiaların Avustralyalı taşıyıcı Telstra tarafından doğrulanması Galaxy Note 2 ve Galaxy S3 için Android 4.2.2 güncellemesinin pas geçildiği ihtimalini güçlendiriyor.
Samsung Hindistan Ar-Ge kaynaklı haberlerin hemen akabinde yine aynı birim tarafından Android 4.3 hazırlıklarının başladığı yönünde haberler gelmesi, Samsung’un Android 4.2.2 güncellemelerini rafa kaldırdığını net bir şekilde ortaya koyuyor.
Peki Android 4.3 güncellemesi ne zaman ve hangi cihazlar için yayınlanacak? Konuya ilişkin ilk değerlendirme önümüzdeki aylarda gelecek. Gelen haberlere göre Samsung İngiltere bu süreçte Android 4.3 güncellemesi için seçilen Galaxy cihazları açıklığa kavuşturacak.
Sony cephesinde ise Android 4.3 güncellemesine dair ilk açıklamalar resmi site üzerinden aktarıldı. Japon üretici Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia SP ve Xperia Z Ultra modellerinin Android 4.3’e yükseltileceğini teyit ederken, halihazırda Android 4.1 Jelly Bean ile çalışan 2012 yılı Xperia cihazlarının bir kısmı ise direkt olarak Android 4.3’e kavuşacak. Diğer üreticilerde olduğu gibi Sony cephesinde de net bir tarih aktarılmıyor.
Bir öngörüde bulunmak için henüz erken ancak güncellemelerin ilk aşamada yılsonuna doğru başlaması bekleniyor.

Kaynak: Andronova.net