Arama

Android Teknik Destek - Tek Mesaj #1

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Şekil (pattern) Ekran Kilidi Şifrenizi Mi Unuttunuz?
Telefonu Sıfırlamak İstemiyor Musunuz?

MsXLabs.org

sekil pattern ekran kilidi

Akıllı telefonların büyük bir hızla yayılmasıyla, hayatımızdaki yeri ve önemi de aynı hızla artmakta. Artık akıllı telefonumuzdan şahsi, özel bilgilerin haricinde işlerimizi dahi yapar olduk. Bu sebeple bir çok kullanıcı, telefonuna ekran kilidi koymaktalar, ve bunlardan bir çoğu da şekil (pattern) ekran kilidi kullanmaktalar.
Sponsorlu Bağlantılar
Ancak bu durum bazen kullanıcılara son derece rahatsızlık veridi durumlara sebep olmakta. Bu da şekil ekran kilidini unutunca başımıza gelmektedir.
Şekil ekran kilidini unutunca, yapıla bilecek en kolay yöntem, Google’ın hesap şifresini girmek olacaktır. Hesap şifresini unutmuş olanlar için de telefonu sıfırlamak, yani fabrika ayarlarına dönmek olacaktır. Telefonunuzun modeline göre, wipe (fabrika ayarlarına sıfırlama) yapabilmek için, bootloader‘a giriş yapmanız ve ardından recovery‘ye, eğer yüklü değil ise daha zor yöntem olan adb komut sistemine bağlanmanız gerekecektir.
Ancak çok önemli bir husus var ki o da, bütün bu yöntemlerle (ilk yöntem hariç) tüm verilerinizi kaybedeceksiniz. Şimdi sizlere, şekil ekran kilidini ve Google hesap şifrenizi unuttuğunuzda bilgilerinizi kaybetmeden nasıl telefonun ekran kilidini açabileceğinizi göstereceğim.
1. Adım: İlk olarak telefonunuzda Ayarlar bölümünde USB Hata Ayıklama (usb debug) modunun aktif olduğunu varsayıyorum. Telefonu açın ve usb kablosunu bilgisayara takın. Eğer USB hata ayıklama modu aktif değil ise, bunu fastboot moduna girerek de yapabilirsiniz, aynı işi görecektir. Önemli olan bilgisayarınızın telefonu görebilmesidir.
2. Adım: Cihazınızı bilgisayara bağladıktan sonra adb komut sistemi için tools.zip dosyasını indirmeniz gerekiyor. Dosyayı indirdikten sonra içindekileri bir klasöre açın.
3. Adım: Açtığınız klasörde klavyeden shift tuşuna basılı tutarak sağ tıklayın ve Komut Penceresini Buradan Aç‘a tıklayın.
4. Adım: Komut penceresine adb devices komutunu yazarak çalıştırın. Bilgisayarınız eğer telefonu algılarsa aşağıdaki gibi rakamlar çıkacaktır. Eğer görmüyorsa, driver’larını yükleyin. Driver yüklemeyi de anlatmayacağım buradan. Bunu yapamıyacaklar zaten bu işi hiç yapmasın.



5. Adım:
Cihazınızı tanıttıktan sonra, ardından sırasıyla aşağıdaki komutları giriyoruz:

adb shell
su
rm /data/system/locksettings.db
rm /data/system/locksttings.db-wal
rm /data/system/locksettings.db-shm
exit
exit
adb reboot




Bu kodları çalıştırdıktan sonra telefonunuz tekrar başlayacak ve kilit ekranınız kalkmış açılmış olacak. Bu yöntemle bilgilerinizi de kurtarmış oldunuz. Bir daha ki sefere daha kolay bir şekil ekran kilidi kullanmanızı tavsiye ederim.

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.