Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2013       Mesaj #27
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Samsung, 2560x1600p Ekran Çözünürlüklü, Snapdragon 800 ve Exynos 5 octa İşlemcili İki Tablet Hazırlıyor.
MsXLabs.org



Mobil dünyasının en güvenilir sızıntı kaynağı Evleaks, Twitter hesabı üzerinden yine önemli bir bilgi aktarımında bulundu. Üreticilerle arasındaki sıkı ilişkiler sebebiyle, cihazların resmi lansmanlar öncesi neredeyse tüm detaylarına takipçilerine aktaran Evleaks, Samsung’un yüksek çözünürlüklü iki tablet hazırladığını iddia etti.
Sponsorlu Bağlantılar
Söz konusu tabletlerden SM-P900 olarak adlandırılan model 12.2-inç boyutunda ve 2560 x 1600p gibi oldukça yüksek bir çözünürlük sunacak. Inç başına 247ppi yoğunluk sunması beklenen tablet, güç biriminde de oldukça iddialı. Exynos 5 octa işlemcisinden güç alacağı aktarılan SM-P900 adlı modelde, muhtemelen performansı artırılan ve Mali-T628 grafik birimine sahip Exynos 5 octa 5420 işlemcisine yer verilecek.
SM-P900 modeline dair aktaracağımız son detay ise tabletin S-Pen ile donatılacağı yönünde. Samsung şu ana dek sadece Galaxy Note modellerinde yer verdiği S-Pen deneyimine, 12.2 gibi alışılmışın dışında bir ekran boyutu sunan yeni tabletinde de yer verecek.
Söz konusu tabletin Note serisine dahil edilme ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekir. Galaxy Note serisine sunduğu telefon ve tabletlerde farklı ekra boyutlarında tüketicilere ürünler aktaran Samsung’un 12.2-inçlik bir ürün daha sunacak olması ihtimal dahilinde görünüyor.

Bir diğer tablet ise P-600 olarak adlandırılıyor. 10-inç boyutunda ve 2560 x 1600p ekran çözünürlüğü sunan tablette inç başına 300ppi yoğunluk yer alacak. Tablette son dönemde birçok üst sınıf modelde görmeye alıştığımız Krait 400 mimarisine sahip 2.3GHz frekans hızında çalışan ve Adreno 330 gibi oldukça iddialı bir grafik birimine sahip olan Snapdragon 800 çözümüne yer verilecek.
P-600 modelinin ise bir süre önce Google yetkilileri tarafından doğrulanan ikinci nesil Nexus 10 olma ihtimali üzerinde duruluyor. Bir önceki modelde olduğu gibi ekran boyutu ve çözünürlük değerini aynı tutmayı hedefleyen Samsung-Google ortaklığının, işlemci tarafında ise daha iddialı bir çözüm sunacaklarını görüyoruz.

Kaynak: Andronova.net