Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013       Mesaj #28
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Ubuntu İşletim Sistemli İlk Telefon Görücüye Çıkarken, Üretim için Yardım Kampanyası Başlatıldı.
MsXLabs.org

ubuntu edge 900 751

Geliştirme çalışmaları devam eden Ubuntu işletim sisteminin mobil versiyonu için dönem dönem önizleme sürümleri yayınlanırken, geliştirici konumunda yer alan Canonical Vakfı, resmi tanıtımı 2014 yılında yapılacak Ubuntu işletim sistemli ilk akıllı telefonun resmi duyurusunu yaptı.Sponsorlu Bağlantılar

Şirket bünyesinde Formula 1 olarak isimlendirilen Ubuntu Edge adlı akılı telefonun tasarım ve teknik özellikler noktasında neler sunacağı da aktarıldı, ancak üretim aşaması için indiegogo üzerinden bir yardım kampanyası başlatıldı. 30 günlük süre zarfından hedeflenen rakamın 32 milyon dolar olduğu bildirilirken, toplan paranın şimdiden 3.3 milyon dolar seviyesine ulaştığı bildirildi. 600 dolar ve üzerindeki bağışlarda kişiye telefon hediye edilecek.
Ubuntu Edge, Ubuntu’nun yanı sıra Android işletim sistemiyle de çalışacak ve söz konusu iki işletim sistemi de telefonda ön yüklü olacak. Bunun yanı sıra telefon özel yuvasına yerleştirildiğinde Ubuntu masaüstü versiyonu ile hızlı bir şekilde entegre olacak.

Kaynak: Andronova.net