Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013       Mesaj #29
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
LG, Dünyanın En İnce Full HD Çözünürlüklü LCD Panelini Duyurdu.
MsXLabs.org

lgd slimmest full hd lcd panel 1

Dünyanın önde gelen panel üreticilerinden LG Display, akıllı telefonlarda kullanılmak üzere tasarlanan dünyanın en ince LCD ekranını oluşturdu. 5.2-inç boyutunda 1920 x 1080p çözünürlükte IPS tabanlı olan söz konusu panel 2.2mm kalınlığa sahip. İnceliği ekran çerçevesine de taşıyan Güney Koreli üretici burada da 2.3mm gibi sınırları zorlayan bir inceliği karşımıza çıkardı.
Sponsorlu Bağlantılar
LG’ye göre yeni panelde Gelişmiş Tek Cam-Çözümler (OGS) teknolojisi kullanılıyor. Daha iyi bir dokunmatik deneyimi sağlanmasının yanı sıra, yeni teknolojide dokunmatik ekran (panel) ile film arasında yeni devreler entegre edilerek %30 oranında daha ince bir LCD ekrana ulaşılıyor.
Şirket geçtiğiz yıl duyurduğu Optimus G modelinde de Touch Hybird Display teknolojisi sayesinde telefonda kullanılan LCD paneli standartların altında bir inceliğe çekmişti.
Dünyanın en ince Full HD çözünürlüklü LCD ekranı unvanını elde eden panelde dikkat çeken bir diğer nokta ise gün ışığında başarılı bir görüntü deneyimi vaat etmesidir. 535nit parlaklığa kadar ulaşan LCD panel bu anlamda yeni bir rekorun daha sahibi oldu.
LCD panelin ilk olarak Optimus G2 modelinde kullanılması bekleniyor. Son dönemde ortaya çıkan iddiaların büyük bölümünde Optimus G2 için 5.2-inçlik bir panelin yer alacağı öngörülmesi bu ihtimali daha da güçlü hale getiriyor.

LG Display 3
Sponsorlu Bağlantılar

Kaynak: AndroidOS