Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2013       Mesaj #31
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy S II ve Galaxy Note, TouchWiz Arabirimindeki Uyumsuzluklar Nedeniyle Android 4.2 Güncellemesini Almayabilir!
MsXLabs.org

Samsung Galaxy S II and Galaxy Note 11

Bu yılın başlarında Samsung cephesinden elde edilen bir belgede, Güney Koreli üreticinin mevcut modellerine sunacağı güncelleme yol haritası ortaya çıkarılmıştı. Söz konusu listede daha önceki iki önemli güncelleme (Android 4.0 ve Android 4.1) sahibi olan Galaxy S II’nin yine beraberinde birçok yeniliği getiren Android 4.2 sürümüne yükseltilecek olması telefon sahiplerinde memnuniyetle karşılanmıştı.
Sponsorlu Bağlantılar
Şu ana dek telefon için Android 4.2 güncellemesine dair bir çalışma yapıldığı haberi gündeme yansımış değil. Aynı listede yer alan ve Android 4.2’nin yanı sıra Android 5.0 güncellemesi de alacağı görülen Galaxy S III ve Galaxy Note II modelleri içinse, sürdürülen çalışmalarda yeterli verimin alınamadığı ve bu sebeple Samsung’un söz konusu modeller için Android 4.2 güncellemesini askıya alıp direkt Android 4.3’ü sunacağı hakkında bazı iddialar gündemde yer aldı.
Avustralyalı taşıyıcı Telstra tarafından da onaylanan durumun kısa süre içerisinde Sasung tarafından resmi olarak teyit edilmesi bekleniyor.
Galaxy S III ve Galaxy Note II kullanıcıları kısa bir süre bu durumdan rahatsızlıklarını dile getirse de, netice itibariyle telefonlar yılsonunda ya da önümüzdeki yılın başlarında Android 4.3 güncellemesinden nasiplenecek. Peki bu durumda Android 4.2 ile güncelleme desteği son bulacak Galaxy S II ve Galaxy Note modellerinin akıbeti ne olacak?
Yeni nesil TouchWiz arabiriminde yaşanan uyumsuzluklar sebebiyle Samsung’un bir süre daha zamana ihtiyacı olacak. Belgelerden edinilen detaylarda ise Galaxy S II için Android 4.3 güncellemesi yer bulmuyor ve gelişme de Galaxy S II’nin Android 4.1.2 ile resmi güncelleme sürecini tamamladığı ihtimalini doğuruyor.
Samsung’a yakınlığı ile bilinen SamMobile’ın Alman connect.de sitesini kaynak göstererek sunduğu haberde, Güney Koreli üreticinin Galaxy S II için Android 4.2.2 güncellemesini yaşanan uyumsuzluklar sebebiyle askıya alabileceğini okuyucularına duyurdu. Benzer şekilde Galaxy Note modelinin de benzer kaderi yaşayacağı aktarılıyor.
Bu noktada Samsung’un nasıl bir güncelleme politikası izleyeceği merak edilirken, Galaxy S II ile benzer donanıma sahip olan ve CES 2013 etkinliğinde resmi duyurusu gerçekleşen Galaxy S II Plus modelinin ise Android 4.2.2 güncellemesine kavuşacağı SamMobile tarafından bildiriliyor.

Kaynak: Andronova.net