Arama

Android Teknik Destek - Tek Mesaj #4

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2013       Mesaj #4
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Paranoid Android Ekibi, Nexus 4 için Android 4.3′e Dayalı İlk Yazılımını Yayınladı!
MsXLabs.org

nexus 7 ve nexus 4e coklu pencere destegi

Android ekosisteminin önde gelen yazılım geliştirici ekibi Paranoid Android, Android 4.3 üzerinde inşa ettiği ilk yazılımı Nexus 4 için yayınladı. Custom ROM yükleyen kayda değer bir kesim Paranoid Android cephesinde oluşturulan ROM’ları en özel yazılımlar olarak göstermektedir.
Sponsorlu Bağlantılar
Ekip, “Ayarlar” menüsü altında sunduğu “Hibrit Projesi” kapsamında DPI ayarlarını değiştirerek kullanıcılara farklı modları sunarken; söz konusu bu modlar içerisinde Phone Mod, telefonun mevcut çözünürlükte çalışmasına olanak sağlar ve klasik yazılım tuşları ekranı alt bölümünde yer alır. Talet Mod’da ise telefon, tablet arayüzüne kavuşur. Son olarak Phablet Mod’da ise tablet-telefon karşımı bir arayüz karşımıza çıkıyor.
Bunun yanı sıra yazılımlarda karşımıza çıkan bir diğer önemli gelişme ise Halo bildirim baloncuğudur. Halihazırda bir Android Açık Kaynak Projesi olan ve son dönemde karşımıza çıkan bir Custom ROM’da yer bulan Halo bildirim baloncuğu, temelinde bir çoklu görev yöneticisi işlevi görür. Telefon ekranında sürekli aktif halde bulunan bildirim baloncuğu (kullanıcı dilerse pasif hale getirebilir) sayesinde, menüler arasında gezinme ihtiyacı duymadan, gelen tüm iletilere söz konusu bildirim baloncuğundan bakılabiliyor. Cevapsız arama, kısa mesaj, Gmail, WhatsApp, Google Talk, Play Store ve müzik servisi gibi birçok iletiye, telefon menüsünde ileri ve geri gitmek zorunda kalmadan erişim sağlanabiliyor. Aşağıdaki videodan Halo uygulamasının nasıl çalıştığına göz atabilirsiniz.
Geliştirici ekip Android 4.3 kaynak kodlarının Google tarafından yayınlanması sonra, kendi geliştirdiği yazılımları da en güncel sürüme taşımayı kısa süre içerisinde gerçekleştirdi.
Sizde geliştirici ekip tarafından hazırlanan Android 4.3 tabanlı ParanoidAndroid 3.91 yazılımı Nexus 4 telefonunuzda tecrübe etmek istiyorsanız yükleme talimatı için linki ziyaret edebilirsiniz.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.