Arama

Android Teknik Destek - Tek Mesaj #5

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2013       Mesaj #5
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Telefonunuzu kutudan ilk çıktığı haline geri döndürme. (STOCK)
MsXLabs.org

Cihazını tüm kurcalamaların ardından servise vermek zorunda kalacak veya yeni bir başlangıç yapmak isteyen arkaşlar için:

Bu işlem için öncelikle ilk aldığınızda içinde hangi versiyon FIRMWARE (FW) olduğunu bilmeniz gerekli. Bunu biliyorsanız ilk işlem olarak bu sürümü tekrar yüklemelisiniz. Bilmiyorsanız herhangi bir STOCK FW de aynı işi görecektir. Ama şuna dikkat etmelisiniz ki cihaz tekrar servisler de sorun olmadan hizmet alabilecek duruma gelsin istiyorsaniz, KENDİ ÜLKENİZ VEYA CİHAZIN KAYITLI OLDUGU ÜLKE İÇİN OLAN FİRMWARE 'ı yüklemeniz gerekiyor.

1. Cihazınız için gerekli olan FW yi forumumuzun telefonunuzla ilgili olan kısmından indirin. Türkiye sürümleri ve güncel sürümler olarak tek tek belirtilmiş durumdadır FW ler. Eğer ki forumda cihazınız için bölüm veya FW yok sa (SAMSUNG İÇİN )BURADAN diğer cihazlar için de BURADAN veya BURADAN indirebilirsiniz.

2. FW yi indirdikten sonra bunu telefonunuza yüklemeniz gerekiyor. Şimdi cihazınıza CUSTOM ROM yüklü olduğuna göre , kies ten yükleme yapamazsınız , o zaman ne yapıyoruz bir ROM yükleme programı buluyoruz, en popülerlerden biri olan ODİN dir ve forumumuzda Levent Üstadın itina ile nasıl kullanıldıgını anlattığı konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

3.FW yüklemesini bitirdikten sonra WİPE seçenekleri yapılması zaruri bir durumdur ve bunun için telefonunuzu RECOVERY MODDA açarak görebildiğiniz tüm format seçeneklerini(Format işlemini her bölüm için yapmayabilirsiniz, External SD kart formatını es geçerek Harici Kartta bulunan verilerinizin silinmemesini sağlarsınız) uygulamanız gerekli.

4. ( SAMSUNG cihazlar için ) Arkadaş ben bunların hepsini yaptım ama illa KİES ten güncelleme alabilecek duruma gelmek istiyorum diyorsanız , sırasıyla ;

4.1. Türkiye için olan ve Kies te yayınlanmış FW ( 1.MADDE ) yi Odin ile telefona yüklemiştik zaten.

4.2. Yüklediğimiz UNOFFICIAL ROM lar telefonumuzun product kodu değiştirdiğinden, Türkiye veya telefonun kayıtlı ülkenin koduna geri çevirmemiz gerekiyor. Bunun için arama ekranına *#272*imei numaranız# tuşladığımızda, açılan pencerede "Tur" seçeneğini işaretleyeceğiz. Telefon format atmış gibi orjinal haline dönecek ve tüm verilerimiz silinecek.

4.3 Tüm bu işlemlerin sonunda Kiese bağlandığımızda güncellemeyi alacaktır. Tabi ki son güncel FW yi yüklemediyseniz.

5. Bunları yapmanız cihazınızda bulunan ROOT u kaldıracak , cihazı servis alabilir duruma getirecektir. Son bir işlem ise External Karta format atmak, bunu ister cihazınızın ayarlar kısmından istersenizde bilgisayara bağladığınızda WİNDOWS üstünden yapabilirsininz, bu sizin seçiminize bağlı birşey, sahsen ben yedeklemelerimin bir kısmını External SD Karta attığımdan uyğulamıyorum. Servise verirken kartı alırsınız olur biter.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.