Arama

Android Teknik Destek - Tek Mesaj #6

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2013       Mesaj #6
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Android 4.3 Tabanlı CyanogenMod 10.2 Nightly Sürümler Birçok Andorid Cihaz için İndirilebilir Durumda
MsXLabs.org


CyanogenMod Blue Android

Şu sıralar kullanıcıları heyecanlandıracak yenilikler hazırlığında olan Cyanogen geliştirici ekibi, söz konusu yenilikler arasında yer alan Focal adlı kamera uygulamasını beta aşamasında geçtiğimiz gün kullanıcılara sunmuştu. Ekibin hazırlık içerisinde olduğu diğer gelişmeler ise gizemini korumaya devam ediyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Yazılım tarafında sürdürülen diğer çalışmalara değinecek olursak; Google geçtiğimiz haftalarda Yeni Nexus 7’yi Android 4.3 ile tanıtmış ve kısa süre içerisinde işletim sisteminin kaynak kodlarını geliştiriciler sayfasından indirilebilir hale getirmişti. Aradan geçen dört haftalık süre sonrasında Cyanogen ekibi birçok cihaz için Android 4.3 tabanlı Nightly sürümleri, içerisinde Focal kamera uygulaması ile kullanıcılar ve geliştiriciler için indirilebilir hale getirdi.
Yayımlanan cihazlar arasında Galaxy S ailesine mensup birçok modele yer verilirken, ekibin 2013 model Nexus 7 için de ROM hazırlıklarına başladığını görüyoruz. Cyanogen ekibi gecelik sürümleri stabil seviyeye ulaşıncaya kadar günceller ve yazılımların diğer geliştiriciler açısından önem arz ettiğini belirtelim. Halihazırda birçok yazılım geliştirici, Cyanogen ekibinin geliştirdiği CyanogenMod ROM’lar üzerine yazılımlar inşa ediyor.
Android 4.3 tabanlı yayımlanan ilk sürümlerde haliyle kimi hatalar yer alabilir ve ekip zaten günlük olarak yazılımları yeniliyor. Siz de dilerseniz Android cihazınızda söz konusu ROM’u tecrübe edebilirsiniz. Cihazınıza uygun ROM’a buradan erişim sağlayabilirsiniz. Tüm cihazlar için gerekli olacak ve Android 4.3’te en güncel haliyle yer alan Google uygulamalarını ise buradaki kaynaktan indirebilirsiniz.

CyanogenMod ROM’lar nasıl yüklenir?

Cyanogen ekibi tarafından geliştirilen yazılımlar stok Android’e göre kullanıcılara daha fazla özelleştirilebilir seçenek sunuyor. Bunun yanı sıra ekibin Android tarafındaki bir çok cihaza uzun süreli güncelleme desteğini verdiğini hatırlatalım.
CyanogenMod ROM’un cihaza nasıl yüklendiğine değinecek olursak; öncelikle telefonunuz root yetkisine sahip olması gerekir. Bunun yanında Custom Recovery de ihtiyaç duyacağımız diğer bir unsur olacaktır. Eğer telefonunuzda her iki yetki de varsa ROM yükleme işlemi sadece birkaç dakikanızı alacaktır.
Öncelikle yukarıda belirttiğimiz kaynak linklerden cihazınız için gerekli olacak dosyaları indiriyorsunuz ve bunları cihazın sdkart bölümüne kopyalıyoruz. Sonrasında cihazı kapatıp Recovery moduna alıyoruz (Bu durum için bir tuş kombinasyonu gerekiyor ve cihazdan cihaza farklılık gösteriyor. Örneğin Galaxy S III’te; SES AÇMA + HOME + POWER (güç) tuşlarına aynı anda basılıyor.
Recovery Mod ekranına ulaştığınızda;
  1. Ses tuşlarını kullanarak install zip from sdcard seçeneğine geliyoruz. Güç tuşu ile onaylıyoruz.
  2. Gelen ekrandan ses tuşları ile choose zip from sd card seçeneğine geliyoruz ve Güç tuşu ile onaylıyoruz.
  3. Gelen ekrandan ben daha önce telefonumuza kopyaladığımız dosyalardan önce ROM’u daha sonra ise Google uygulamalarının yer aldığı Gapps dosyasını flaşlıyoruz. Bu işletimi yürütürken seçimleri yine güç tuşu ile yapıyoruz.
Not: Eğer cihazınızda dokunmatik Recovery menüsü var ise seçimler için fiziksel tuşları kullanmanıza gerek yok.

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.