Arama

Android Teknik Destek - Tek Mesaj #7

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2013       Mesaj #7
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Portal Adlı Uygulama Android Kullanıcılarına, Paranoid Android Halo’nun Çoklu Görev Özelliğini Getiriyor
MsXLabs.org

Portal vs Halo multitasking

Android platformunun en popüler yazılım geliştirici ekiplerinden biri olarak gösterilen Paranoid Android, geçtiğimiz aylarda Halo adlı bildirim baloncuğunu hazırladıkları yazılımlara dahil ederek, çoklu görev yöneticisini daha geniş kitlelere ulaştırmayı başarmıştı. Geliştirici ekip, ilerleyen süreçte Halo’yu Açık Kaynak Projesi haline getirerek kullanım alanını genişletti ve bakıldığı zaman mevcut özel ROM’ların neredeyse tamamında Halo adlı çoklu görev yöneticisini görüyoruz.
Sponsorlu Bağlantılar
Halo uygulaması kullanıcıların büyük ilgisini çekti ve telefona gelen bildirimlerin tümüne ulaşmak daha basit bir hal aldı. Üstelik kullanıcı o an herhangi bir uygulama üzerinde çalışıyor ya da bir oyunun keyfini sürüyor olsa dahi, bildirim baloncuğu sürekli ekranın herhangi bir köşesinde bildirimlere basit bir şekilde erişim sağlamak için hazır bekliyor.
Söz konusu uygulama kimi geliştiricilere de ilham kaynağı oldu. Google Play Store’daki yerini henüz alan “Portal” adlı uygulama Halo’ya benzer özellikleriyle dikkat çekiyor.Uygulamayı kullanmak için Android cihazınızın root yetkisine sahip olmasına ya da cihazınızda özel bir ROM’un yüklü olmasına gerek yok.
Portal’ı aktif hale getirdikten sonra Halo’ya benzer şekilde bildirim daireleri ekranda beliriyor, ancak Halo’da yer alan bir dairenin aksine Portal uygulamasında dört adet kısa yol yer alıyor. Bu daireler aracılığı ile Facebook güncellemeleri, Twitter hesabına erişim, kullanıcı metin mesajları ya da internet tarayıcısına bir önceki uygulamayı kapatmadan erişim sağlayabiliyorsunuz.
Henüz beta aşamasında olan Portal’ın Halo kadar kapsamlı işlev görmediğinin altını çizelim, ancak kısa süre içerisinde kararlı sürüme kavuşması beklenen uygulamanın Android tarafında cihazlara getirdiği çoklu görev işlevi yine de mükemmel bir başlangıç olarak değerlendirilebilir. Uygulamayı ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.