Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2013       Mesaj #105
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Samsung’un Akıllı Saati Galaxy Gear’in Teknik Özellikleri Sızdırıldı
MsXLabs.org

samsung galaxy gear


Google Glass’ın öncülük ettiği giyilebilir teknolojide, gözlüklerin yanı sıra akıllı saatler de üreticilerin dikkatini çekiyor. Hatırlanacağı üzere Sony, geçtiğimiz haftalarda SmartWatch 2 adlı yeni akıllı saat çözümünü resmen duyurmuştu. Sony’nin yanı sıra Apple, Google, Intel, LG ve Samsung da giyilebilir teknoloji ürünlerini yakından takip ederken, bu noktada çalışmalarını son sürat devam ettiriyorlar.
Sponsorlu Bağlantılar
Sony’nin SmartWatch 2 modelinin ardından Samsung da çok yakında Galaxy Gear adlı akıllı saat çözümünün tanıtımını gerçekleştirebilir. Bir süre önce IFA Berlin etkinliği öncesi 4 Eylül’de “Unpacked 2013: Bölüm 2” adlı bir etkinlik düzenleyeceğini bildiren Samsung, etkinlik kapsamında sadece yeni amiral gemisi modelini değil, kullanıcılar tarafında merakla beklenen Galaxy Gear akıllı saati de resmiyete kavuşturacak.
Galaxy Note III cephesinde yaşanan gelişmeleri aktarmaya devam eden SamMobile, Galaxy Gear modeline ait teknik özellikleri de açıklayarak, akıllın saatin neler sunacağını gözler önüne serdi.
SM-V700 kod numarasına sahip akıllı saatin güç birimini 1.5GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli Exynos 4212 (işlemci halihazırda Galaxy Tab 3 8.0 ve Galaxy S4 Zoom modellerinde yer alıyor), dört çekirdekli Mali-400 grafik birimi ve 1GB RAM oluşturacak.
1.67-inç büyüklüğe sahip AMOLED ekranın yer alacağı akıllı saatte çözünürlük değeri ise 320 x 320 olacak. 2MP çözünürlüklü kameranın konumlandırılacağı cihazda NFC ve Bluetooth bağlantısı da yer alacak.
Akıllı saate dair gelişmeler yaşandıkça aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.