Arama

Android Teknik Destek - Tek Mesaj #9

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013       Mesaj #9
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Ubuntu Lockscreen, Play Store’daki Yerini Aldı
MsXLabs.org


Ubuntu Nexus 620x400


En popüler Linux dağıtımlardan biri olan Ubuntu’nun mobil versiyonu Ubuntu Touch’ın geliştirme çalışmaları sürdürülürken, işletim sistemin geçtiğimiz aylarda beta aşamasında kimi modeller için yayımlandığına şahit olmuştuk. Tabi bu noktada geliştiriciler elde ettikleri sistem dökümü sayesinde işletim sisteminde yer alan arayüzü ve arayüze özel uygulamaları Android işletim sistemine uyarlamayı başardı.
Sponsorlu Bağlantılar
Play Store’da yer alan birçok Launcher uygulamasında Ubuntu teması mevcutken, XDA Forum üyelerinden Rotary Heart ise bir süredir Ubuntu Touch’ta yer alan kilit ekran uygulamasını Andorid’e uyarlamaya çalışıyor. Bir süredir beta aşamasında olan uygulama nihayet Play Store’daki yerini alırken, uygulamanın bazı noktalarda hala gelişmesi gerektiğini belirtmekte yarar var.
Animasyonlarla zenginleştirilen ve Türkçe dil desteği sunan ekran kilidinde, müzik çaları kontrolü sağlanabiliyor ve telefona gelen bildirimleri burada kontrol edebiliyoruz. Bunun yanı sıra kilit ekran için farklı bir güvenlik sistemi de oluşturabilir, ekranın kilitlenmesini zaman sayacı ile ayarlayabilir ve dilediğiniz bildirimin kilit ekranda görülmesini sağlayabilirsiniz.
Alışılmışın dışında ekranın sola doğru (bize göre) kaydırılması ile açılan kilit ekranı yükledikten sonra Ayarlar> Erişebilirlik sekmesinde aktif hale getirip varsayılan uygulama olarak seçmeniz gerekiyor. Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Kaynak: Andronova.net