Arama

Android Teknik Destek - Tek Mesaj #10

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013       Mesaj #10
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Mobil Dünyasında Performans Ölçen Testlerin Başında Gelen Geekbench 3, Play Store’daki Yerini Aldı
MsXLabs.org


apk542


Sentetik testler mobil dünyasının vazgeçilmez uygulamaları arasında yer alıyor. Orta ve üst sınıf modellerin resmi lansmanları öncesi söz konusu bazı test kriterlerinde ortaya çıkması alışılagelmiş bir durum. Mobil cihazların grafik performansını gözler önüne seren AnTuTu ve Quadrant gibi uygulamaların yanında, daha geni bir yüzeyde tablet ya da akıllı telefonun performans gücünü detaylandıran ve bu anlamda en çok tercih edilen test uygulaması ise Geekbench olarak karşımıza çıkıyor. Primate Labs tarafından geliştirilen uygulamanın üçüncü sürümü beraberinde getirdiği birçok yenilik ve gelişimle beraber Play Store’daki yerini aldı.
Sponsorlu Bağlantılar
3 numaralı versiyonda 15 farklı kriter üzerinden cihazın gerçek dünya sonuçlarını en doğru şekilde aktaran Benchmark 3, yeni güncellenmiş versiyonunda performans sonuçlarını detaylandırırken, kullanıcılara çoklu çekirdek işlem gücünün yanı sıra, performans sonucunu diğer çekirdeklere paylaştırarak tek tek tüm çekirdeklerin göstermiş olduğu performansı da gözler önüne seriyor. Bu sayede cihazın çoklu ve tek çekirdek olmak üzere iki farklı puanını ortaya çıkarır. Bugün hala birçok uygulamanın çoklu çekirdek desteği sunmadığı dikkate alındığında tek çekirdek performansı kullanıcı ve geliştiriciler için önemli bir detaydır.
Geekbench 3’le birlikte test uygulamasında JavaScript’e dayalı JSON kategorileme dili kullanılır. Bilgisayar ile uyumluluk ve daha kolay anlamlandırmanın yanı sıra modern dillerinden birçoğuna destek sunan JSON dosya formatı ile veri alışverişi daha basit bir yöntemde gerçekleşir.
Geekbench 3 uygulamasına 0.96 dolarlık fiyatı ile Play Store üzerinden erişebilirsiniz.

Kaynak: Andronova.net