Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013       Mesaj #122
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Cyanogen, Android’teki Bildirim Ekranı Hızlı Ayarlar Menüsünü Daha Basit Hale Getiriyor
MsXLabs.org

1376516202 cyanogenmodandroidwallpaperbyexclusivied d3gx081

Android işletim sisteminde bildirim ekranında yer alan kısa yollar önemli bir işlev görürken, üreticilerin kendi geliştirdikleri arayüzlerde yaptıkları son güncellemelere baktığımızda, kullanıcılar telefondaki bir çok ayarı (parlaklık, Wi-Fi, Bluetooth, mobil veri, ses/titreşim, GPS vb) bildirim ekranı üzerinden hızlı ve basit bir şekilde gerçekleştirebiliyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Google’ın stok Android’te sunduğu bildirim ekranı hızlı ayarlar menüsü, TouchWiz ve Sense ile karşılaştırıldığında çok kısıtlı özellere sahipti ve bu noktada Android 4.2 ile işletim sistemine ikinci bir bildirim ekranı dahil edildi. Yeni bildirim ekranına erişim iki şekilde sağlanırken, bunlardan biri yukarıdan aşağıya yapılan iki parmak sürükleme hareketiydi; bir diğeri ise mevcut bildirim ekranına konumlandırılan sanal buton sayesinde gerçekleşiyor.
Android ekosistemi için uzun bir süredir yazılım geliştirme çalışmaları sergileyen Cyanogen ekibi ise bildirim ekranı hızlı ayarlar menüsüne CM7 yazılımlarından beri (Android 2.3 Gingerbread) yer verirken, Google’ın Android’e hızlı ayarlar panelini eklemesiyle CM ekibi tarafından hazırlanan kısa yollar bir nevi işlevini kaybetti.
Geliştirici ekip Google+ sayfası üzerinden yayımladığı duyuruda bildirim ekranında farklılıklar sunacağını açıklarken, konuya ilişkin bazı görseller de paylaştı. Ekip bundan sonraki ROM’larda kendi hazırladığı bildirim ekranını kullanacak ve bu sayede hızlı ayarlar için daha etkili bir çözüm sunmuş olacak.

Quick Settings Re write1

Yeni hızlı ayarlar menüsü bildirimlerin üzerinde yer alacak, menüye aşağı doğru yapılacak kaydırma hareketi ile erim sağlanacak ve kısa yolların yer aldığı panel yatay yönde kaydırma hareketiyle farklı kısa yolları da kullanıcıya sunacak. Söz konusu yeniliğin bir sonraki Nightly sürümlerde yer alması bekleniyor.

Kaynak: Andronova.net