Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013       Mesaj #123
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Samsung Optik Görüntü Sabitleme Teknolojine Sahip 16MP Sensör Üretimine Başlarken, Galaxy Note III Hayal Kırıklığı Yaratabilir!
MsXLabs.org

samsung galaxy ace 3 aa camera back 645x429

Hızla gelişen mobil dünyasında akıllı telefonlara konumlandırılan kamera sensörleri de artık kullanıcıların cihaz satın alımlarında önemli bir yere sahip. Üreticiler tarafında ekran, işlemci ve pil noktasında yaşanan rekabette kamera modülünün ne derece önemli olduğunu geçtiğimiz yıl Samsung ve LG arasında yaşanan 13MP sensörlerin tedarikinde net bir şekilde ortaya çıkmıştı. 13MP çözünürlüklü Exmor sensör için Sony’nin kapısını çalan Samsung, bu noktada Japon üreticiden yeterli tedariki sağlayamamıştı. Sony ise 13MP sensörlerin büyük bölümünü Optimus G modeli için LG’ye sağlamıştı.
Sponsorlu Bağlantılar
Galaxy S4 ile 13MP çözünürlükte CMOS sensörlü ve bünyesinde birçok yenilikçi çekim modu bulunduran oldukça iddialı bir sensör kullanan Samsung’un yeni nesil phablet modeli Galaxy Note III’te ise kamera yeteneklerini daha ilerilere taşıyarak optik görüntü sabitleme (OIS) teknolojisine yer vermesi bekleniyordu.
Güney Kore’den gelen raporlar ise resmi lansmanına sayılı günler kala Galaxy Note III’ü sabırsızlıkla bekleyen kullanıcıları hayal kırıklığına uğratacak cinsten. ETNews’in haberine göre Samsung, Optik Görüntü Sabitleme teknolojisine sahip 16MP çözünürlüklü kamera modülü üzerinde çalışıyor ve çok yakında seri üretime başlayacağı yer alırken, yeni sensörün ilk olarak Galaxy S ailesine mensup cihazda (Galaxy S5) kullanılması bekleniyor.
Raporda dikkat çeken bir diğer önemli detay ise; Samsung halihazırda optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip sensörleri tedarikçilerden yeterince karşılayamadığı ve Galaxy Note III’ün bu sebeple kamera özellikleri itibariyle OIS özelliğinden yoksun olacağına yer verildi.
Samsung’un mevcut modellerinden Galaxy S4 Zoom’da 10x optik yakınlaştırma ve optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip 16MP çözünürlüklü bir sensör kullanılmakta. Ancak söz konusu sensör daha makul boyutlara çekilmesi gerekir, zira Galaxy S4 Zoom bu noktada günümüz akıllı telefon standartlarından daha kalın bir yapı sergiliyor.
Galaxy Note III’ün kamera yeteneklerini resmi olarak birkaç gün içerisinde öğreneceğiz ve beklenti Galaxy S4’te kullanılan 13MP çözünürlüklü sensör ile aynı özellikleri sergilemesi yönünde.