Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2013       Mesaj #128
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note II ve Galaxy Note III Yan Yana Görüntülenirken (Güncelleme), Galaxy Gear (Akıllı Saat) 4 Eylül’de Tanıtılacak
MsXLabs.org


Samsung Galaxy Note 3 Concept1


4 Eylül’de düzenleyeceği etkinlik kapsamında Galaxy Note III’ü basın karşısına çıkarmaya hazırlanan Samsung’un aynı etkinlikteki diğer sürprizi de netleşti. Samsung Mobile’ın kıdemli yöneticilerinden Lee Young-hee, Güney Kore basınına verdiği demeçte Galaxy Gear akıllı saat çözümünün 4 Eylül’de düzenlenecek basın toplantısında gün yüzüne çıkacağını bildirdi.
Sponsorlu Bağlantılar
Galaxy Gear’in teknik özellikleri ve tasarımı gizemini hala korurken, Lee Young-hee’de akıllı saate dair yaptığı açıklamalarda bu noktada ipuçları vermedi. Yine bazı detaylar hakkında açıklama yapmadı değil.
Galaxy Gear iddia edildiği gibi esnek ekran teknolojisine sahip olmayacak. Young-hee, esnek ekran teknolojisinin hala konsept aşamasında olduğunu ve söz konusu teknoloji ilk olarak Galaxy Gear’de kullanılmayacağını bildirdi. Ayrıca Young-hee’ye göre Galaxy Gear “mevcut akıllı telefon deneyimini geliştirecek ve zenginleştirecek”. Son olarak akıllı saat ilk aşamada seçkin pazarlarda satışa sunulacak.
Akıllı saat, cep telefonu ile sağlayacağı bağlantı sayesinde birçok işlevi basit bir şekilde yapmamıza olanak sağlayacak ancak bu cihaz için de en önemli sorun muhtemelen pil süresinde karşımıza çıkacak.
Samsung’un 4 Eylül’deki etkinliğinde asıl beklenen cihaz ise kuşkusuz Galaxy Note III olacak. Etkinlik tarihi yaklaştıkça telefona dair detaylar da ortaya çıkmaya başlıyor. Son olarak kamera noktasında bazı detaylar Güney Kore medyasında yer almış ve iddiaya göre Galaxy Note III, optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip olmayacak ancak 4K video kaydı ile bu noktada sektörün öncü modellerinden biri olacak. Ayrıca telefon 24-bit/192kHz ile stüdyo kalitesinde ses deneyimi yaşatacak.
Yine Uzakdoğu ancak bu defa Çinli bir teknoloji sitesi Galaxy Note III’ün ön paneli olduğu öne sürülen bazı görselleri internete servis etti. Hatırlanacağı üzere Galaxy S4’e dair tüm detayları da yine Çinli forumlardan öğrenmiştik.
Sızdırılan görsel birçok kesimin beklediği tasarım hatlarını açıkça sergilemektedir. Beklenildiği üzere 5.68-inç boyutundaki ekran ve oldukça ince bir çerçeve (2.2mm) daha önceki iddiaların birçoğunda yer almıştı. Bunun yanı sıra Samsung’un Galaxy Note III’te Galaxy S4 ve Note II tasarım anlayışını devam ettireceği; fiziksel home butonu ve çıkarılabilir kapak yapısının da yine telefonda yer alacağı daha önceki birçok haberde yer almıştı.

Galaxy Note II ve Galaxy Note III Yan Yana

Galaxy Note’dan Galaxy Note II’ye geçişte ekran boyutunu 0.2-inç büyüten Samsung’un benzer bir hamleyi Galaxy Note III için de gerçekleştirdiğini görüyoruz. Daha önce Evleaks tarafından iddia edildiği gibi Galaxy Note III 5.7-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü Super AMOLED ekrana sahip olacak.
Alt bölümde yer alan görselde Galaxy Note II ve Galaxy Note III’ün panel karşılaştırmasını görüyoruz. Galaxy Note III’de ekran çerçevesini 2.2mm seviysine çeken Samsung’un Galaxy Note II’den 1mm daha ince bir çerçeveyi telefona konumlandırmış.

gsmarena 0015

Galaxy Note III daha büyük bir ekrana sahip olmasına rağmen telefon boyutlarının neredeyse aynı olduğu görüyoruz. Tabi bunda inceltilen ekran çerçevesi önemli bir rol oynuyor. Galaxy S III’ten Galaxy S4’e geçişte de kasa boyutları neredeyse aynı tutulmuş ancak buna rağmek ekran boyutu 0.2-inç seviyesinde büyütülmüştü.
Tasarıma değinecek olursak; Galaxy Note III’ün Galaxy S4, Galaxy S3 ve Note II’den farklı olarak daha köşeli hatlara sahip olduğunu görüyoruz. Bu anlamda tasarımın Galaxy Note’a daha fazla benzediğini ifade edebiliriz.
4 Eylül hızla yaklaşıyor ve Samsung, Galaxy Note III ile birlikte ilk akıllı saat çözümü olan Galaxy Gear’i de kullanıcıların beğenisine sunacak. 3GB RAM, 4K video kaydı, stüdyo kalitesinde ses deneyimi, Snapdragon 800 ve geliştirilmiş S-Pen deneyimi Galaxy Note III’ün diğer teknik detaylarını oluşturacak.
Lansman tarihine doğru telefon cephesinden yeni görüntülerin sızdırılması bekleniyor.

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.