Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013       Mesaj #137
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Samsung’un Akıllı Saat Çözümü Galaxy Gear Resmi Lansman Öncesi Sızdırıldı!
MsXLabs.org

samsung galaxy gear android smartwatch 640x412

Samsung’un IFA Berlin etkinliği öncesi Galaxy Note III’ün yanı sıra ilk akıllı saat çözümü olan Galaxy Gear’i de kullanıcıların beğenisine sunacak. Akıllı saate dair şu ana kadar sızdırılan tüm bilgiler teknik özellikleri ön plana çıkarırken, lansman tarihine sayılı günlerin kaldığı şu süreçte ilk defa saatin tasarımını gözler önüne seren bazı fotoğraflar ortaya çıktı.
Sponsorlu Bağlantılar
3-inç boyutunda (kullanılan alan 2.6-inç) OLED ekrana sahip olduğu iddia edilen Galaxy Gear’de 4MP çözünürlüklü bir kamera yer alacak. Saat ayrıca Android telefonlarla senkronize olabilecek, çağrı başlatıp sonlandırabilecek. Sağ bölümde bir güç tuşunun konumlandırıldığı akıllı saat; Facebook, Twitter gibi sosyal uygulamalar ile senkronize olabilecek ve sağlık-fitness uygulamaları önceden yüklü olacak.
Wi-Fi, Bluetooth bağlantılarını beraberinde getiren (Bluetooth ile telefona bağlanır), 720p video kaydı gerçekleştiren, sesli komutları algılayan ve bir hoparlöre sahip olan Galaxy Gear’in en fazla merak edilen özelliklerinden biri olan şarj süresinin ise 10 saat seviyesinde olduğu bildiriliyor.
Tasarım noktasında saatin şık hatlar sergilemediği görülürken, Galaxy Gear’in bu tasarıma sahip olması durumunda açıkçası kullanıcılar arasında popüler olması çok zor görünüyor. Hantal ve hacimli görüntüsü ile daha çok erkek kullanıcılara hitap eden (ekran çerçevesi çok kalın) Galaxy Gear’in bu tasarımla bayanların ilgisini çekmesi çok zor ihtimal ve bu da müşteri sayısında ciddi manada azalma ihtimalini doğurur.

gsmarena 003

Google Glass ile birlikte giyilebilir teknolojinin üreticilerin ilgisini çektiği bir süreç yaşıyoruz. Samsung’un yanı sıra Google, Apple ve Intel de ciddi manada çalışmalar sergilerken, akıllı saatlerin sahip oldukları teknoloji ve pil süresi noktasında hala yeterli seviyede olmadıkları gerçeğini göz ardı etmemek gerekir.

gsmarena 004
gsmarena 005
gsmarena 006
gsmarena 002

Kaynak: Andronova.net