Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2013       Mesaj #153
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
LG Tarafından Oluşturulan Nexus 5, FCC Onayı Aldı ve Bazı Detaylar Gün Yüzüne Çıktı
MsXLabs.org

nexus 5 1020 rumor large verge medium landscape

Yeni Nexus telefonun LG tarafından yapılacağı uzun süredir dillendirilen bir gelişme. Nexus 4 ile Google-LG ortaklığının önemli bir başarı elde etmesi her iki üreticiyi Nexus 5 için de bir araya getirirken, ilk defa telefona dair somut bilgiler de gelmeye başladı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz gün Google’ın Android 4.4 KitKat için tasarladığı Android heykelinin açılışı yapıldı ve söz konusu açılışta gizemi henüz çözülemeyen bir Nexus telefon ilgimizi çekmişti.
Sponsorlu Bağlantılar
FCC (Federal İletişim Komisyonu) onayı alan telefonun bazı görüntüleri elde edilirken, kavisli yapı ve lens çözümlerinin videoda beliren telefonla oldukça benzerlik gösterdiği görülüyor. D820 olarak listelenen telefonun Amerika’nın önde gelen tüm taşıyıcıları tarafından sağlanan LTE, DC-HSPA + ve GSM / EDGE bantlarını desteklemesi, telefonun yeni bir amiral gemisi modeli olduğunu işaret ediyor.
Güney Koreli üreticinin yakın zamanda LG G2 modelini resmiyete kavuşturduğu düşünüldüğünde, yılın geri kalan döneminde yeni bir üst sınıf telefon (LG Vu 3 dışında) duyurması beklenmiyor.
Elde edilen onay belgelerinden Bluetooth 4.0, NFC ve çift bant 802.11 b / g / n / ac, kablosuz şarj desteği gibi özellikleri sahip olduğu anlaşılan Nexus 5’in engadget kaynaklarının elde ettiği bilgiler ışığında yazılım sürümü “aosp_hammerhead ve KyeLimePie” olarak listelendi. Ancak Google’ın Android’in yeni sürümü için belirlediği marka adı KitKat olmuştu.

Telefona dair bir diğer önemli detay ise işlemci tarafında karşımıza çıkıyor. Yine aynı kaynaklar telefonda yer alacak işlemcinin Qualcomm cephesinden dört çekirdekli Snapdragon 800 olacağı açıkladı.
Telefonda yer alacak ekran boyutunun 4.96-inç olacağı, uzunluğun 131.9mm, genişliğin 68.2mm ve son olarak ağırlığın ise 126 gram olacağı şeklinde önemli bilgilerin de elde edildiğini görüyoruz.
Nexus 5’ün ekim sonunda resmiyet kazanması bekleniyor.

Kaynak: Andronova.net