Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2013       Mesaj #154
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Xiaomi Yeni Bir Rekora Hazırlanıyor: Xiaomi Mi-3 Resmiyet Kazandı!
MsXLabs.org

mi3 colors press

Mobil dünyasının dikkat çeken üreticilerinden Xiaomi, sadece Çin sınırları içerisinde telefon satışları gerçekleştirmesine rağmen, cihazlarda sunduğu tasarım, teknik özellik ve kullanıcı arayüzü ile dünya genelinde dikkat çekmeyi başardı. Çinli üreticinin Mi-3 adlı yeni nesil akıllı telefon çözümü de muhtemelen Çin dışında satışa sunulmayacak (dileriz Hugo Barra ile uluslararası arenada boy gösterir).
Sponsorlu Bağlantılar
Telefonun teknik özelliklerine geçmeden önce Hugo Barra için sanırım bir paragraf açmak gerekiyor. Android ve Nexus etkinliklerinden sıklıkla karşılaştığımız şirketin tanınan siması, Google’daki Başkan Yardımcılığı ve Android Ürün Müdür görevinden istifa ederek, Xiaomi Başkan Yardımcılığı görevine geçmişti.
Xiaomi Mi-3 şirketin daha önceki akıllı telefon modellerinde olduğu gibi yine tasarım ve teknik özellikler itibariyle birçok kesimi etkilemeyi başardı. Mi-2S modelinde 45 saniye içerisinde 245 bin adet satan Xiaomi’nin Mi-3’te bu rekoru daha ileri götürmesi bekleniyor.
Telefon Çin’in sahip olduğu zengin ağ altyapısı nedeniyle iki farklı versiyonda satışa sunulacak. Bunlardan ilki son dönemde birçok telefonda görmeye alıştığımız dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemcisi olurken, bir diğer modelde ise halihazırda mobil dünyasında beklenen etkiyi gerçekleştirmeyen Tegra 4’ü görüyoruz.
Cortex-A15 mimarisine sahip dört çekirdekli ilk işlemci olan Tegra 4’te 4+1 çekirdek yapısı devam ediyor ve +1 çekirdek telefon uygu modundayken vazife görüyor. İşlemcinin beraberinde 72 çekirdekli GeForce grafik birimini beraberinde getirdiğini hatırlatalım.
Xioami Mi-3’ün sahip olduğu diğer teknik özellikleri liste halinde sunacak olursak;
* 144mm×72mm×8.1mm kasa ebatları, 145 gram ağırlık
*5-inç boyutunda LG üretimi Full HD ekran
*Sony üretimi çift LED flaşlı 13MP çözünürlüklü kamera, 2MP ön kamera
*3.050mAh kapasiteli batarya
*Android 4.2 işletim sistemi ve şirketin özel olarak tasarladığı Miui kullanıcı arayüzü
*16/64GB dahili depolama birimi
* Bluetooth 4.0, NFC
Oldukça şık bir tasarım içerisine göz dolduran teknik özellikler sığdıran Xiaomi, telefonu ise yine agresif bir fiyat politikası ile satışa sunacak. 16GB’lik versiyon 327$, 64GB’lik versiyon ise 408$’dan ekim ayı içerisinde raflardaki yerini alacak.

Kaynak: Andronova.net