Arama

Android Teknik Destek - Tek Mesaj #24

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2013       Mesaj #24
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
CyanogenMod 10.1.3 Kararlı Sürüm Birçok Android Cihaz için Yayınlandı.
MsXLabs.org

cyanogenmod image

Android ekosisteminin önde gelen yazılım geliştirme ekiplerinden Cyanogen, Android 4.2.2 üzerine inşa ettiği ROM’larda kararlı sürümü birçok Android cihaz için indirilebilir hale getirdi. CM 10.1.3 ile daha önceki sürümlerde oluşan hataların tümü düzeltilirlen, bunun dışında kayda değer bir yenilik ROM’lara dahil edilmedi. Geliştirici ekip ayrıca cihazların uzaktan kontrolünü sağlayan bir işlevi de kararlı sürümlere dahil etmeyi ihmal etmedi. Servisten yararlanabilmek içinse CyanogenMod hesabı gerekmektedir.
Sponsorlu Bağlantılar
Kararlı sürüm cihazınızın sorunlardan tamamen arındırıldığı anlamına gelmez. Özellikle Exynos işlemcili telefonlarda grafik hataları ve HDMI işlevinde sorunlar yaşanabileceği belirtiliyor.
Geliştirici ekip CM 10.1.3 Anroid 4.2.2 kararlı sürüm sonrası tüm mesaisini CM 10.2 Android 4.3 üzerine harcayarak, kararlı sürümleri en kısa sürede tüketicilere sunmak hedefinde.
Halihazırda 7 milyon Anroid kullanıcının telefonlarında yer alan CyanogenMod, geçtiğimiz günlerde Oppo ile ortaklığa giderken, kamera odaklı Oppo N1 için kısa süre içerisinde resmi bir sürümü dağıtmaya başlayacak.
CM 10.1.3 kararlı sürümlerin yayınladığı cihazların tam listesine ve indirme linklerine buradan erişebilirsiniz.ROM dosyasının yüklenmesi sonrasında ise tüm cihazlar için gerekli Google uygulamalarına ise buradan erişebilirsiniz.

CyanogenMod ROM’lar nasıl yüklenir?

Cyanogen ekibi tarafından geliştirilen yazılımlar stok Android’e göre kullanıcılara daha fazla özelleştirilebilir seçenek sunuyor. Bunun yanı sıra ekibin Android tarafındaki bir çok cihaza uzun süreli güncelleme desteği verdiğini hatırlatalım.
CyanogenMod ROM’un cihaza nasıl yüklendiğine değinecek olursak; öncelikle telefonunuz root yetkisine sahip olması gerekir. Bunun yanında Custom Recovery de ihtiyaç duyacağımız diğer bir unsur olacaktır. Eğer telefonunuzda her iki yetki de varsa ROM yükleme işlemi sadece birkaç dakikanızı alacaktır.
Öncelikle yukarıda belirttiğimiz kaynak linklerden cihazınız için gerekli olacak dosyaları indiriyorsunuz ve bunları cihazın sdkart bölümüne kopyalıyoruz. Sonrasında cihazı kapatıp Recovery moduna alıyoruz (Bu durum için bir tuş kombinasyonu gerekiyor ve cihazdan cihaza farklılık gösteriyor. Örneğin Galaxy S III’te;SES AÇMA + HOME + POWER (güç) tuşlarına aynı anda basılıyor.
Recovery Mod ekranına ulaştığınızda;
  1. Ses tuşlarını kullanarak install zip from sdcard seçeneğine geliyoruz. Güç tuşu ile onaylıyoruz.
  2. Gelen ekrandan ses tuşları ile choose zip from sd card seçeneğine geliyoruz ve Güç tuşu ile onaylıyoruz.
  3. Gelen ekrandan ben daha önce telefonumuza kopyaladığımız dosyalardan önce ROM’u daha sonra ise Google uygulamalarının yer aldığı Gapps dosyasını flaşlıyoruz. Bu işletimi yürütürken seçimleri yine güç tuşu ile yapıyoruz.
Not: Eğer cihazınızda dokunmatik Recovery menüsü var ise seçimler için fiziksel tuşları kullanmanıza gerek yok.

Kaynak: andronova.net