Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2013       Mesaj #227
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Android 4.4 KitKat Günlük Geliştirme Sürümü (KRS74H) Nexus 5 Üzerinde Görüntülendi
MsXLabs.org

Android 44 Kitkat

Nexus 5 ve Android 4.4 KitKat söylentileri oldukça hızlı gelişiyor. Kısa süre önce Nexus 4 üzerinde tespit edilen Android 4.4 KitKat’in beraberinde arayüz değişimleri getireceği görülmüştü. Henüz teyit edilmese de Google’ın 14 Ekim’de düzenleyeceği basın etkinliğinde Nexus 5 ve Android 4.4′ü resmen duyurması bekleniyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Mobil dünyasında ekim ayında yaşanacak gelişmelere büyük oranda Google’ın damga vurması bekleniyor. Nexus 5 ve KitKat’in yanında Nexus 10 tablet modelinin 2014 versiyonun da görücüye çıkması bekleniyor.
Tüm bu yeniliklerin yaşandığı süreçte ilk defa Android 4.4 ve Nexus 5′in bir araya geldiği görülüyor. Elde edilen belgeler Android 4.4′ün KRS74H geliştirici sürümünün Nexus 5′te yer aldığını gösteriyor. Üstelik ekran görüntüsünün 1920 x 1080p çözünürlükte olması Nexus 5′te yer alacak ekran çözünürlüğünü Full HD seviyesinde olacağını resmi olarak teyit etmiştir.
Görüntü üzerine konuşmaya devam edecek olursak; Google, bildirim çubuğunda tema değişimine gidiyor. Daha önce mavi rengin hakim olduğu bildirim çubuğunda artık siyah-beyaz renkleri görüyoruz. İlginç olan ise yeni hata ayıklama simgesi hala Key Lime Pie ikonu ile temsil ediliyor. Android’in yeni sürümü için Android 5.0 Key Lime Pie ismi uzun süre zikredilmişti. Oysa Google ve Nestle arasındaki görüşmeler şubat ayında gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde başlamış ve işletim sisteminin yeni sürümünün KitKat isminde olağına o dönem karar verilmişti. Google ve Nestle bir anlamda kamuoyunu ters köşe yaptı diyebiliriz.

nexusae0 bar thumb

4.96-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü ekran, optik görüntü sabitleme teknolojine sahip 13MP çözünürlüklü arka kamera, 2GB RAM ve Snapdragon 800 işlemci Nexus 5′te yer alması beklenen diğer detaylar şeklinde sıralanıyor.

Kaynak: andronova.net