Arama

Android Teknik Destek - Tek Mesaj #30

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013       Mesaj #30
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note 3′e Root Yetkisi Kazandırma!
MsXLabs.org

Samsung Galaxy Note 3

Açık kaynak kodları sayesinde kullanıcılara sınırsız özgürlük sunan Android işletim sisteminde, üreticilerin yayınladıkları resmi güncellemelerin yanı sıra, geliştiricilerin hazırladıkları ve custom olarak adlandırılan ROM’ların yanı sıra dilediğiniz kernel’ı kurabilirsiniz. Ayrıca telefon üzerinde üreticinin sunmuş olduğu ve işinize yaramayan uygulamaları da telefonunuzdan silebilirsiniz. Tabi tüm bunları gerçekleştirmek için telefonunuzun root yetkisine sahip olması gerekmektedir. Root yetkisi sayesinde cihazınızı dilediğiniz şekilde modifiye edebilir, Play Store’daki tüm uygulamaları çalıştırabilir ve bilgilerinizi yedekleyebilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
Bu yazımızda sizlere Samsung’un yeni nesil akıllı telefonu Galaxy Note 3′ün 3G ve LTE modellerine Root yetkisinin nasıl kazandırıldığını anlatacağız. Samsung, Galaxy Note 3′te ilk olarak Knox adlı güvenlik uygulamasına yer vermesine rağmen, Root yetkisi oldukça basit bir yöntemle gerçekleştirilmektedir. Tabi Root yetkisi sonrası telefonun garanti dışında kalacak ve Knox güvenlik uygulaması devre dışı kalacaktır. Bu durumu göz önünde bulundurmanızı hatırlatırız.
Root işlemini XDA-Geliştiriciler Forumu’nun önde gelen üyelerinden ve aynı zamanda moderatör görevini yürüten Chainfire’in hazırladığı CF-Root dosyası ile yapacağız. CF-Root dosyası devamlı olarak güncellenirken; Root dosyası beraberinde SuperUser, Busybox araçlarını ve özel ROM’ların yüklenmesine olanak sağlayan CWM Recovery menüsünü getiriyor.

Not:
Yükleme işlemine geçmeden önce Samsung güvenlik uygulaması Knox’u devre dışı bırakın. Root sonrası uygulamayı kullanamayacağınızı hatırlatalım.

Yükleme Talimatı;

1. Alt bölümde yer alan linklerde CF-Auto-Root zip klasörlerini indirin ve içerisinde yer alan dosyaları masaüstüne çıkarın. Odin uygulaması zip dosyasında yer almaktadır.

SM-N900 (Exynos) : CF-Auto-Root-ha3g-ha3gxx-smn900.zip

SM-N9005 (Qualcomm): CF-Auto-Root-hlte-hltexx-smn9005.zip

2. Galaxy Note 3′ü kapatın ve Ses Kısma + Home + Güç butonlarına basılı tutarak Download Moduna alın. Download moduna geçmek için bir uyarı ile karşılaşacaksınız, bu uyarıyı ses yükseltme butonuna basarak geçin.

3. Odin uygulamasını çalıştırın ve Download modunda olan cihazınızı bilgisayara bağlayın. Sol üstteki ID:COM kutusunun sarı renkli olduğundan emin olun. (Odin uygulamasının telefonu algıladığını gösterir) Alt bölümdeki görsele göz atabilirsiniz.

680x514xGalaxy Note 3 SM N9005 Odin Rootpagespeedic moqLePt5rw

4. Odin üzerindeki ayarlara dokunmadan PDA kısmına CF-Root içinden çıkan .md5 uzantılı dosyayı ekleyin.

5. Odin üzerinde bulunan start butonunu tıklayın. Yüklemi işlemi 3-5 saniye sürecektir. Telefon otomatik olarak yeniden başlayacaktır. İlk açılış biraz uzun sürebilir.

Kaynak: andronova.net