Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
23:03, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 06 Aralık 2025 - 23:03
Arama
MaviKaranlık Forum
Külah Böreği Tarifi
-
Tek Mesaj #1
TheOne
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2013
Mesaj
#1
Kayıtlı Üye
Ordu'nun yöresel tatlarından Külah Böreği tarifi...
Malzemeler:
5 adet yufka
500 gram dana kıyma
4 su bardağı mercimek
3 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet yumurta
6 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:
Dört yemek kaşığı tereyağı eritilir ve soğutulur. 500 gram kıyma az su ile pişirilir ve üzerine bir yemek kaşığı tereyağ koyularak kavurulur. Kavrulan kıymaya biraz da sıvı yağ ve doğranan üç soğan eklenir. İncecik kıyılan sivri biberler soğan ve kıymayla buluşturulup kavurulur. Malzemelere dört su bardağı mercimek eklenir ve üzerine iki tatlı kaşığı karabiber serpilir.
Açılan yufkanın üzerine tereyağ sürülerek üst üste dizilir. Her katı yağlanan yufkalar sekiz eşit parçaya kesilir. Yufkaların üzerine iç harcımız koyularak uçları kapatılmadan kalınca sarılır ve verev kesilir. Börekler tepsiye dizilir. Böreklerin üzerine tereyağ eritilen tavaya kırılıp çırpılan bir yumurta sürülüp fırında pişirilir. Külah Böreği sunuma hazırdır.
haber7
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 23:03
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...