Arama

Külah Böreği Tarifi

Güncelleme: 17 Ekim 2013 Gösterim: 1.653 Cevap: 0
TheOne - avatarı
TheOne
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2013       Mesaj #1
TheOne - avatarı
Kayıtlı Üye


Sponsorlu Bağlantılar

kulah boregi tarifi13700019700 h1033307


Ordu'nun yöresel tatlarından Külah Böreği tarifi...

Malzemeler:
5 adet yufka
500 gram dana kıyma
4 su bardağı mercimek
3 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet yumurta
6 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı:

Dört yemek kaşığı tereyağı eritilir ve soğutulur. 500 gram kıyma az su ile pişirilir ve üzerine bir yemek kaşığı tereyağ koyularak kavurulur. Kavrulan kıymaya biraz da sıvı yağ ve doğranan üç soğan eklenir. İncecik kıyılan sivri biberler soğan ve kıymayla buluşturulup kavurulur. Malzemelere dört su bardağı mercimek eklenir ve üzerine iki tatlı kaşığı karabiber serpilir.

Açılan yufkanın üzerine tereyağ sürülerek üst üste dizilir. Her katı yağlanan yufkalar sekiz eşit parçaya kesilir. Yufkaların üzerine iç harcımız koyularak uçları kapatılmadan kalınca sarılır ve verev kesilir. Börekler tepsiye dizilir. Böreklerin üzerine tereyağ eritilen tavaya kırılıp çırpılan bir yumurta sürülüp fırında pişirilir. Külah Böreği sunuma hazırdır.


haber7




Benzer Konular

9 Haziran 2012 / ÖmÜrCeK Taslak Konular
21 Şubat 2012 / Efulim Taslak Konular
21 Ekim 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
21 Şubat 2012 / Efulim Taslak Konular
14 Haziran 2010 / Breath Taslak Konular