Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
07:30, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Çarşamba, 08 Mayıs 2024 - 07:30
Arama
MaviKaranlık Forum
Cevizli Samsa Tatlısı Tarifi
-
Tek Mesaj #1
_VICTORY_
VIP
Silent storM
21 Ekim 2013
Mesaj
#1
VIP
Silent storM
Cevizli Samsa Tatlısı
MsXLabs.org
Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
yarım çay kaşığı tarçın
2 yumurta beyazı (cevize eklenecek)
2 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti İçin:
4 su bardağı şeker
5 bardak su
2-3 damla limon suyu
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Susam
Yapılışı:
Ceviz, tarçın, şeker ve yumurta beyazını bir kabın içinde karıştırın. İki parçalı milföy hamurunu tezgahın üzerine koyup merdaneyle biraz genişletip, inceltin. Yapışmaması için biraz un serpebilirsiniz. Hamurun uzun kısmına hazırlağınız harçtan koyup rulo yapın ve 2 parmak genişliğinde dilimlere bölün. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını sürüp, arzuya göre susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Bu sırada şerbet malzemelerini 15 dakika kaynatıp ılımaya bırakın. Fırından çıkardığınız tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, ılık şerbeti üzerine gezdirin ve şerbetini çekmesini bekleyin. Afiyet olsun
NOT: üzerine susam serpmeden fırınlayıp, servis yaparken antep fıstığı yada hindistan ceviziyle süsleyip sunabilirsiniz.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...
Cevapla
Kapat
Saat: 07:30
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...