Arama

Cevizli Samsa Tatlısı Tarifi

Güncelleme: 21 Ekim 2013 Gösterim: 1.759 Cevap: 0
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
21 Ekim 2013       Mesaj #1
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
Cevizli Samsa Tatlısı
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

5mug

Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
yarım çay kaşığı tarçın
2 yumurta beyazı (cevize eklenecek)
2 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti İçin:
4 su bardağı şeker
5 bardak su
2-3 damla limon suyu

Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Susam



Yapılışı:
Ceviz, tarçın, şeker ve yumurta beyazını bir kabın içinde karıştırın. İki parçalı milföy hamurunu tezgahın üzerine koyup merdaneyle biraz genişletip, inceltin. Yapışmaması için biraz un serpebilirsiniz. Hamurun uzun kısmına hazırlağınız harçtan koyup rulo yapın ve 2 parmak genişliğinde dilimlere bölün. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını sürüp, arzuya göre susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Bu sırada şerbet malzemelerini 15 dakika kaynatıp ılımaya bırakın. Fırından çıkardığınız tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, ılık şerbeti üzerine gezdirin ve şerbetini çekmesini bekleyin. Afiyet olsun
NOT: üzerine susam serpmeden fırınlayıp, servis yaparken antep fıstığı yada hindistan ceviziyle süsleyip sunabilirsiniz.

Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...

Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
18 Şubat 2012 / _Yağmur_ Taslak Konular