Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
09:37, 4 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 03 Haziran 2024 - 09:41
Arama
MaviKaranlık Forum
Tarçınlı Rulo Tarifi
-
Tek Mesaj #1
_VICTORY_
VIP
Silent storM
29 Ekim 2013
Mesaj
#1
VIP
Silent storM
Tarçınlı Rulo
MsXLabs.org
Malzemeler:
150 gr. tereyağı
yarım kilo süt
yarım tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
1 tane yumurta
50 gr(1 paket) yaş maya
900 gr un (yaklaşık 6 veya 6,5 su bardağı)
Dolgu Malzemeleri:
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tarçın
Üzerine:
1 yumurta
İri toz şeker (bulamazsanız normal şeker de olur)
Yapılışı:
Hamur için yağı tavada eritin. (çok kızmış olmasın) Sütü, tuzu, şekeri ve yumurtayı tavaya ekleyip arada karıştırarak ılıtın. Yaş mayayı ufalayıp geniş bir kaseye alın. Sütlü karışımı üzerine döküp karıştırarak tamamen erimesini sağlayın. Undan bir bardak kadar ekleyip mikserle mayayla iyice karışmasını sağlayın. İyice karışınca yavaş yavaş kalan unu eklemeye başlayın. Hafif elinize yapışan ama su kek hamuru gibi olmayan bir hamur elde etmelisiniz. Hamurun üzerine biraz un serpin. Üzerine temiz bir mutfak havlusu kapatın ve hamur iki katı olana kadar (yaklaşık 45 dakika) bekletin.
Bu arada dolguyu hazırlayın. Tereyağını bir kaseye alın. Şeker ve tarçını ekleyip kaşık yardımıyla iyice özleşmesini sağlayın. (mikser de kullanabilirsiniz.) Tereyağının beyazlığı hiç gözükmeyecek kadar karışmış olmalı.
45 dakika sonunda hamuru hafifçe kasede yağurup havasını alın ve iki eşit parçaya bölün. Masanızı hafif unlayın. Bezelerinizi merdaneyle normal bir fırın tepsisinin boyutlarında dikdörtgen şeklinde açın. Ne kadar ince ve geniş açarsanız rulolarda o kadar çok kıvrımınız olur. (unutmamalısınız ki çok ince açarsanız da daha çok dolguya gerek duyarsınız) Dolguyu eşit miktarlarda hamurların üzerine yayın. Dikdörtgenleri uzun kenarından sarıp rulo yapın. Her ruloyu 15-20 eşit parçaya kesin. Kesilen tarafları üste gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine mutfak havlusu serip 40 dakika mayalandırın. 40 dakika sonunda üzerlerine yumurta sürüp şeker serpin. 220C fırında 5-6 dakika (7′yi geçmesin) pişirip ılık olarak servis yapın. Bu hamurdan 3 tepsi çıktı. İsterseniz siz malzemeleri yarı yarıya kullanabilirsiniz.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...
Cevapla
Kapat
Saat: 09:41
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...