Arama

Tarçınlı Rulo Tarifi

Güncelleme: 29 Ekim 2013 Gösterim: 2.103 Cevap: 0
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
29 Ekim 2013       Mesaj #1
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
Tarçınlı Rulo
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

d3rx

Malzemeler:

150 gr. tereyağı
yarım kilo süt
yarım tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
1 tane yumurta
50 gr(1 paket) yaş maya
900 gr un (yaklaşık 6 veya 6,5 su bardağı)


Dolgu Malzemeleri:

250 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tarçın


Üzerine:
1 yumurta
İri toz şeker (bulamazsanız normal şeker de olur)


Yapılışı:
Hamur için yağı tavada eritin. (çok kızmış olmasın) Sütü, tuzu, şekeri ve yumurtayı tavaya ekleyip arada karıştırarak ılıtın. Yaş mayayı ufalayıp geniş bir kaseye alın. Sütlü karışımı üzerine döküp karıştırarak tamamen erimesini sağlayın. Undan bir bardak kadar ekleyip mikserle mayayla iyice karışmasını sağlayın. İyice karışınca yavaş yavaş kalan unu eklemeye başlayın. Hafif elinize yapışan ama su kek hamuru gibi olmayan bir hamur elde etmelisiniz. Hamurun üzerine biraz un serpin. Üzerine temiz bir mutfak havlusu kapatın ve hamur iki katı olana kadar (yaklaşık 45 dakika) bekletin.
Bu arada dolguyu hazırlayın. Tereyağını bir kaseye alın. Şeker ve tarçını ekleyip kaşık yardımıyla iyice özleşmesini sağlayın. (mikser de kullanabilirsiniz.) Tereyağının beyazlığı hiç gözükmeyecek kadar karışmış olmalı.
45 dakika sonunda hamuru hafifçe kasede yağurup havasını alın ve iki eşit parçaya bölün. Masanızı hafif unlayın. Bezelerinizi merdaneyle normal bir fırın tepsisinin boyutlarında dikdörtgen şeklinde açın. Ne kadar ince ve geniş açarsanız rulolarda o kadar çok kıvrımınız olur. (unutmamalısınız ki çok ince açarsanız da daha çok dolguya gerek duyarsınız) Dolguyu eşit miktarlarda hamurların üzerine yayın. Dikdörtgenleri uzun kenarından sarıp rulo yapın. Her ruloyu 15-20 eşit parçaya kesin. Kesilen tarafları üste gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine mutfak havlusu serip 40 dakika mayalandırın. 40 dakika sonunda üzerlerine yumurta sürüp şeker serpin. 220C fırında 5-6 dakika (7′yi geçmesin) pişirip ılık olarak servis yapın. Bu hamurdan 3 tepsi çıktı. İsterseniz siz malzemeleri yarı yarıya kullanabilirsiniz.

Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...

Benzer Konular

25 Ocak 2012 / DERUNİ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
29 Nisan 2010 / Misafir Taslak Konular
17 Kasım 2012 / _AERYU_ Taslak Konular