Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2013       Mesaj #245
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Android Devrimi Gerçekleşmek Üzere: Android 4.4 KitKat Düşük Donanımlı Cihazlarda Çalışacak!
MsXLabs.org

maxresdefault 012

Google yüksek ihtimalle yarın (1 Kasım) gerçekleştireceği etkinlik kapsamında Nexus 5 ve Android 4.4 KikKat’i resmen duyuracak. Nexus 5, stok Android deneyimi itibariyle belirli bir kesim tarafından merak edilse de, yüz milyonları asıl ilgilendiren gelişme ise Google’ın işletim sisteminin yeni sürümünde hangi yeniliklere yer vereceğidir.
Sponsorlu Bağlantılar
Yeni sürümde arayüz geliştirmeleri, daha iyi kamera ve ses entegrasyonu, daha üstün bir çoklu görev yöneticisi, çoklu pencere ve daha fazla özelleştirme gibi yenilikler beklense de, Android 4.4′ün sunacağı en önemli yenilik, Android ekosisteminde bir devrim olarak değerlendirilecek düşük donanımlı cihazlarda dahi çalışma kabiliyetidir. Evet, Android 4.4′e sadece Galaxy S4, HTC One, LG G2 ve Xperia Z1 gibi üst seviye modeller sahip olmayacak; yeni sürümde bellek kullanımında sağlanacak optimizasyonlar sayesinde 512MB RAM’e sahip düşük seviyeli Android telefonlar dahi en güncel işletim sistemini rahatlıkla çalıştıracak.
jessicalessin.com sitesinden Amir Efrati‘nin Google kaynaklarından elde ettiği bilgilere dayandırarak hazırladığı raporda, Android 4.4′ün düşük uçlu cihazlarda dahi iyi bir performans sunacak olmasının yanında, bazı önemli gelişmelere de yer verilecek.
Bunlardan bir diğeri de Android 4.4 ile birlikte işletim sistemi giyilebilir teknolojik cihazlarla olan çalışma uyumunu daha da geliştirecek ve Google Play’deki uygulama sayısı artırılacak. İşletim sisteminde giyilebilir teknolojik aletler için daha fazla gelişmenin yer alacak olması, Google’ın akıllı saati için bir ipucu verebilir.
Android 4.4 ile sisteme ayrıca üç yeni sensöre dahil edilecek. Bunlar; jeomanyetik dönme vektörü, adım dedektörü ve adım sayacı olacak. Son dönemde özellikle Galaxy S4 ve iPhone 5S modellerinde söz konusu sensörler kullanıcıların bir hayli ilgisini çekmişti.
Android 4.4′ün getireceği diğer yeniliklere kısa değinecek olursak; Chromecast’in sağladığı başarı göz önüne alındığında işletim sisteminin TV’lere daha fazla odaklanması bekleniyor, yüksek ihtimalle televizyonlar için yeni bir kullanıcı arayüzüne yer verilecek. Google Wallet uygulamasında güncelleme (fiziksel kartları taklit etme yeteneği), stok Android’te kızılötesi portu, Bluetooth HID ve MAP desteği sayesinde Android cihazlar; klavye, oyun denetleyicileri ve Bluetooth özellikli cihazlarla uyumlu olacak şekilde çalışması gibi dikkat çeken gelişmelerin yeni sürümde yer alması bekleniyor.
Yarın tanıtılacak Android 4.4′e ilişkin gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.